TALOKERROSSÄNKY

Siivouksen kannalta meillä tuntuu olevan neliöitä kodissa ihan riittävästi, mutta omia huoneita ei pojille ole. Jasper kun täytti vuoden alkoi hiipiä ajatus pinnasängystä luopumiseen ja Juliuksella oli käytössä melko kookas, vanhempi lasten jatkettava sänky. Vaikka itse en koskaan ole ollut kerrossänkyjen perään (olen aina nukkunut alemmassa sängyssä mm. laivallakin), tuntui se loistavalta ratkaisulta meidän lapsille! Keskustelin Juliuksenkin kanssa asiasta – hän innostui heti korkealla nukkumisesta.

Selasin useasti verkkokauppoja ja monen monta kertaa päädyin saman talokerrossängyn sivuille. Mutta. Hintaa sillä rahteineen olisi ollut n. 1000e. Too much. Inspiroiduin kuvista suunnittelemaan niin vauhdilla, että en edes katsonut olisiko muilla kaupoilla ollut tarjota samanlaista. No, tuskin ainakaan samaan hintaan mitä itse tekemällä sai.

Kokonaisuus (materiaalit) patjoineen tuli kustantamaan n. 300e. Summa sisältää puutavarat, ruuvit + kulmaraudat, maalit, patjat jne. Sängyn tekemiseen käytetty aika olisi varmaan muutaman työpäivän, riippuen montako maalikerrosta laittaa.

Sänky on tehty höylätystä kakkoskakkosesta. Karkeimpia kohtia hioin vielä hiomapaperilla. Puolat on 22mm pyörörimaa ja pohjasäleiköiden kannakkeet 21×21 rimaa. Pohjaritilät ovat nyt uusiokäytössä, jäivät nimittäin ylimääräisiksi porukoiden uusiessa sängyn – ovat tukevat ja maalipinnan jälkeen kuin uudet.

Itse rungon rakentamiseen ei montaa tuntia mennyt. Sen sijaan sitten puolien ruuvaaminen laitoihin sekä maalaus veivät aikaa. Sänky on maalattu Futura Aqua 20 kalustemaalilla. Käytin pensseliä ja pientä telaa maalatessa. ! Sänky sai osansa jo tusseista, sotkut oli kuitenkin helppo poistaa puhdistusliinoilla maalipinnalta. !

Sängyn suunnittelin alun perin patjojen koon mukaan. Patjat ovat 75 x 160 x 7 (veke.fi) eli sängyn ulkomitat ovat n. 85 x 170, korkeus arviolta 210 cm. Ensinnäkään tämä ei mahtunut mitenkään päin pakettiautoon, eikä olisi kyllä tullut makkarin ovesta tai ikkuna-aukostakaan ehjänä. Niinpä kuljetuksen ajaksi se purettiin osiin – ns. kattorakenne oli irti sekä laidat omina elementteinä. Pohjasäleiköt nidoin kanttinauhoilla renksuiksi vasta kotona, kun sänky oli kasattu lasten huoneeseen. Portaissa on teipattavat liukuesteet.

Lopputulos täytti odotukset – alla kuvat valmiista talokerrossängystä!

Valoekspertti Juliuksen toimesta sänkyä on muutaman kuukauden aikana koristanut valo jos toinenkin. Valot sopii sänkyyn ja luovat ihanasti tunnelmaa. Aluksi Juliuksen valoasennukset toimivat myös yövalona, että pojat näki ja oppi laskeutumaan alas sängyistään mutta nykyään pidämme pistorasiassa vain pientä valoa.

Jasper oppi melko vaivatta alapedille. Toki vilkkaimpina iltoina yrittää edelleen luikerrella ennen nukahtamista pois, mutta sitä tekee Juliuskin. Pääasiassa meillä nukutaan hyvin ja toivottavasti tämä sänky palvelee muutaman vuoden – ainakin yritin ennakoida poikien kasvua niin että mahtuisivat sen aikaa patjoille.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *