Joulun herkut

27.12.2017 //
 
Riisipuuro ja luumukiisseli
 
Joulun must have. Aloitan aattoaamun aina keittämällä riisipuuron. Tänä aattona lisäksi tein luumukiisselin. 
Täydellinen yhdistelmä, nam.
 
26056768_10213276782628207_801133429_n.jpg
 

Kinuskidonitsit
 
Kamu vinkkasi joululehdestä (ohje Emma Iivanainen) reseptin näihin jouluisiin suola-kinuskidonitseihin. Joulun makua näihin tuo kaneli ja kardemumma! Todella helppo resepti toteuttaa.
 
Näihin tarvitset:
kananmuna
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
 
Kinuskiin:
1/2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
50 g voita
1/2 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl tomusokeria
sormisuolaa
 
 

  • Riko kananmuna kulhoon. Lisää maito ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi sekoittaen vain sen verran että taikina on tasaista.
  • Jaa taikina voideltuun donitsivuokaan ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia kunnes ovat saaneet hieman väriä.
  • Kumoa donitsit pelliltä ja anna jäähtyä.

 

Valmista kinuskikuorrute seuraavanlaisesti:

 

Mittaa kuohukerma, fariinisokeri, voi ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua minuutin ajan. Lisää tomusokeri kinuskin joukkoon siivilän läpi ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Kasta donitsit heti kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
 
DSC_0002.JPG
 
 
 

Joulutortut
 
Joulutortut teen aina pakastealtaasta löytyvistä torttutaikinalevyistä. Edellisenä jouluna kokeilin torttuihin erilaisia leikkauksia kuten snautseria ja enkeliä. Tänä vuonna olen kuitenkin pysynyt näissä parissa yksinkertaisessa mallissa. 
Ja kun kaipasin jotakin uutta, niin uutena kokeilin omena-kanelimarmeladia, joka onkin uusi lempparini perinteisen luumun rinnalla!
 
 
DSC_0069.JPG
 
DSC_0305.JPG
 
 

Cookies ’n’ cream fudge
 
Nämä fudget ohjeineen on myöskin bongattu joululehdestä. Aivan super helpot ja nopeat tehdä! Kekseinä käytin superdominoita. Vinkki: sain näitä myös lahjaksi, joten tässä oiva lahjavinkki ensi jouluksi!
 
Näihin tarvitset:
500 g valkosuklaata
1 tlk (397g) kondensoitua maitoa
275 g suklaatäytekeksejä
 
 

  • Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon. Kippaa sekaan kondensoitu maito.
  • Kuumenna seosta mikrossa ensin 30 sekuntia, ja sen jälkeen 10 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen.
  • Kun suklaa on sulanut ja seos on tasaista, rouhi keksit veitsellä murskaksi. Ota yksi desi murskaa sivuun ja sekoita loput suklaasulaan.
  • Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.20 x 30 cm)
  • Ripottele päälle keksimurska ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja nauti.

 

DSC_0139.JPG

 

Näiden lisäksi jouluisessa kahvipöydässä oli tarjolla Kinuskikissan ohjeella tehtyjä Daim-halkoja kaksi kappaletta sekä karkkeja ja konvehteja. Pian on joulun herkuttelut herkuteltu ja seuraavaksi aloitan 1 -vuotis kattauksen suunnittelun :) 

 

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy