Back in bisness

22.7.2017 //

DSC_0427.JPG

 

Niin hurahti nopsaan reilu puoli vuotta kotona ja nyt eletään meidän perheessä uutta arkea. 
Takana on ensimmäinen työviikkoni äitiysloman jälkeen, ja muru on viettänyt koti-isi aikaa Juliuksen kanssa. Tällä asetelmalla jatketaan ainakin marraskuun puoleen väliin ja sen jälkeen katsastetaan Juliuksen hoitokuvioiden jatko.

Töihin oli mukava palata. Totta puhuen, työpäivät tuntuivat rentouttavilta hengähdystauoilta kotioloista.  Sain parissa päivässä hyvin kiinni töistä ja hommat palautui mieleen. Jo maanantai-iltana tuntui, että meidän valtakunnassa oli aivan erilainen ilmapiiri kuin kaksi viikkoa sitten. Pojat pärjäsi kotona mallikkaasti, joten minun ei myöskään tarvinut huolehtia miten kotona pärjätään. Ihana kun iltaisin on sitten Juliuksen kanssa tiiviit touhutunnit ja mennään yhdessä nukkumaan. Muru saa touhuta silloin omia juttujaan. Näin viikon jälkeen voin sanoa että meillä homma toimii näin päin, ja toivoen toimii myös jatkossakin.

 

20271786_10212142468991075_1347083840_n.jpg

 

Mainittakoon vielä tässä lopussa, että äitiyslomani loppui hiukan haikeissa merkeissä senkin suhteen että nyt myös toinen koiramme on päästetty pilven reunalle. 
Tulen jossain vaiheessa kirjoittamaan vielä teksin koirista ja kokoamaan parhaimpia kuvia niistä.

 

20117592_10212067944248003_535376548_n.jpg

Suhteet Oma elämä Lapset Työ

Porkkanakakkua

9.7.2017 //

DSC_0393.JPG

 

Kun muutama vuosi sitten innostuin leipomisesta, ajattelin että porkkanakakut ovat haasteellisia tehdä. Olin kuitenkin väärässä ja nyt porkkanakakku on yksi lemppareistani.

Blogistani löytyy aiemminkin julkaistu resepti porkkanakakulle. Testailen usein eri ohjeita, ja löysin pari vieläkin maukkaampaa reseptiä joita pikkuisen yhdistelin ja testailin. Kuin myös edellinen, niin tämäkin ohje on yksinkertainen ja kakku on nopea tehdä 🙂 

Tällä reseptillä tein kakun n.20 x 30 kokoiseen vuokaan, jonka vuorasin leivinpaperilla. Kakkupaloista tulee sopivan korkuisia ja kuorrutetta on maukkaasti, hieman paksumpi kerros kakun päällä. 

Pohja
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
2 porkkanaa
150 g voita sulatettuna
 

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkanat.
  • Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua voita sekä porkkanaraastetta.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. 

Kun pohja on jäähtynyt, voit valmistaa kuorrutuksen.

Kuorrutus
1 pkt tuorejuustoa (200g, maustamaton tai appelsiini)
100 g voita
3 dl tomusokeria
mantelirouhetta
 

  • Vatkaa tuorejuusto ja voi vaahdoksi.
  • Lisää tomusokeri.
  • Levitä kuorrute kakulle ja ripottele päälle mantelirouhetta.

Kakun voi tarjoilla heti, mutta itse tykkään viilentää sitä muutaman tunnin jääkapissa ennen pöytään laittoa. 
Ja vinkkinä; kakku maistui paremmalle lusikalla syötynä kuin palasta haukaten.

DSC_0385.JPG

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY