Porkkanakakkua
9.7.2017 //
Kun muutama vuosi sitten innostuin leipomisesta, ajattelin että porkkanakakut ovat haasteellisia tehdä. Olin kuitenkin väärässä ja nyt porkkanakakku on yksi lemppareistani.
Blogistani löytyy aiemminkin julkaistu resepti porkkanakakulle. Testailen usein eri ohjeita, ja löysin pari vieläkin maukkaampaa reseptiä joita pikkuisen yhdistelin ja testailin. Kuin myös edellinen, niin tämäkin ohje on yksinkertainen ja kakku on nopea tehdä 🙂
Tällä reseptillä tein kakun n.20 x 30 kokoiseen vuokaan, jonka vuorasin leivinpaperilla. Kakkupaloista tulee sopivan korkuisia ja kuorrutetta on maukkaasti, hieman paksumpi kerros kakun päällä.
Pohja
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
2 porkkanaa
150 g voita sulatettuna
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkanat.
- Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua voita sekä porkkanaraastetta.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kun pohja on jäähtynyt, voit valmistaa kuorrutuksen.
Kuorrutus
1 pkt tuorejuustoa (200g, maustamaton tai appelsiini)
100 g voita
3 dl tomusokeria
mantelirouhetta
- Vatkaa tuorejuusto ja voi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri.
- Levitä kuorrute kakulle ja ripottele päälle mantelirouhetta.
Kakun voi tarjoilla heti, mutta itse tykkään viilentää sitä muutaman tunnin jääkapissa ennen pöytään laittoa.
Ja vinkkinä; kakku maistui paremmalle lusikalla syötynä kuin palasta haukaten.