Erikoiset ruuat Etelä-Koreassa

Jatketaan vielä ruoka teemassa mutta nämä ei todellakaan ole siellä meidän perus ostoslistalla.

Mä laitoin Maxin kauppaan koska tiesin että multa jää kaikki muu kuin tuttu ostamatta. Tässä muutamia erikoisuuksia mitä kaupasta löytyy. Ihan mitä tahansa ei viitsi ostaa jos tiedetään ettei varmasti siitä tulla tykkäämään niin vähän turhaa ostaa ruokaa joka menee suoraan roskiin.

Pikkukalat

Näitä on taisi jopa olla yhdessä hotellissa aamupalalla. Aika hyvän makuisia, suolaisia mutta ei kovinkaan vahva kalanmaku. Perheen pienimmät ei meinannut lopettaa näiden syömistä. Näitä on kaupassa hyllyt täynnä erilaisia; on vauva mustekalaa, on kuivattua kalaa levyinä ja suikaleina ja ihan mitä ikinä voitkaan kuvitella kuivatetuksi. Mutta kaikki muut saavat jäädä sinne hyllyyn muiden ostettavaksi.

Kimchi

Hapatettuja kasviksia. Mulla ei ole mitään hapatettuja kasviksia vastaan mutta kun ne on tulisia niin en vaan pysty syömään. Mä en maista mitään muuta kun tulisuuden. Jos menee ravintolaan syömään niin aina tuodaan kimchiä pöytään ja Maxilla on työpaikan ravintolassa joka päivä kimchiä tarjolla.

Silkkimadot

No niin. Tämä on mulle ongelma. Max on jo näitä maistanut eikä kovin paljoa niitä kehunut. Kaupasta ostaessa ovat purkissa liemessä ja koostumus on sen mukainen. Useimmiten tarjotaan rapeina. Tällä kertaa jäi vielä multa maistamatta.. mä en tiedä pystynkö näitä maistamaan koskaan.

Leväsipsit

Täällä on paljon erilaisia leväjuttuja ja niitä löytyy isot hyllyt täynnä kaupoista. Näistä tykättiin kaikki. Ekat leväsipsit mistä mä tykkään.

Chili tonnikala

Kuten aiemmin mainitsin mä en pysty syömään tulista ruokaa ja oletettiin että on todella tulista kuten yleensä kaikki samanlainen. Mutta tämä ei ollutkaan kovin tulinen ja riisin kanssa jopa hyvää. Lapsille en kuitenkaan antanut koska he eivät tykkää vahvoista mausteista.

Friteeratut kanapalat

Mä rakastan friteerattua kanaa mutta kun se on joko tulista tai makeaa! Niin ne ei kuulu mun herkkuihin. Näissä kanapaloissa oli jotain siirappia pohjalla ja maapähkinän paloja päällä. Ilman siirappia hyviä mutta osassa tuntui olevan pelkkää taikinaa. Ne palat mitkä oli kunnolla siirapissa niin huh kun oli makeaa. Kaupassa osa paketeista oli ylösalaisin eli niin että siirappi kunnolla valuu jokaisen palan päälle. Ei tiedä syökö suolaista vai makeaa ruokaa.

Persimon

On varmasti tuttu monelle Suomessakin mutta täällä olen ihan oikeasti päässyt maistamaan kuinka hyvää se on. Täällä on saatavilla erilaisia ja kahta erilaista ollaan maistettu. Ollaan myös yritetty syödä ei niin kypsää persimonia ja eihän sitä voi syödä. Maistuu niin pahalta ja tuntuu että suusta lähtee tunto. Hyi. Kypsä sen sijaan on todella makea. Yksi kerta ostettiin tarjouksesta kun olivat jo enemmän kun kypsiä ja silloin tuntui että söi marmeladia.

Maistuisiko sulle?

kulttuuri ruoka-ja-juoma hopsoa