Laivalla kohti Jeju saarta

Lomafiilis ja väsymys vei mukanaan ja unohtui laittaa postaus perjantaina mutta tästä alkaa meidän kevätloma. Suunta kohti kaunista Jeju saarta jonne ollaan odotettu jo pitkään että päästään käymään.

Jejun saarelle pääsee joko lentämällä tai laivalla. Sekä lento, että laiva lähtee Busanista jonne meiltä on noin tunnista puoleen toista tuntiin ajomatkaa. Lento kestää tunnin ja laivamatka yön oli 19-6.

Me valittiin laiva vaikka onkin pidempi kestoinen. Niin paljon helpompaa pakata auto kotona, ajaa auto laivaan eikä tarvitse edestakaisin siirrella laukkuja. Meidän autonistuimet on niin isot että vältetään niiden siirtelyä. Ja onhan laivamatka hauska kokemus lapsille.

Kun auton vie laivaan niin se pitää olla viety laivalle viimeistään kello 16 ja Maxin töistä vielä ilmoitettiin että laivayhtiö suosittelee että autolla saavutaan jo kello 15! Siis 4 tuntia ennen kun laiva lähtee, mitä ihmettä? Mitä me sitten tehdään terminaalissa koko tuo aika?

Aluksi terminaalisssa ei ollut ketään niin lapset sai vapaasti juoksennella ja kierrellä. Yllättävän hyvin saatiin aika kulumaan ja vaan pieneksi hetkeksi jouduttiin turvautumaan tablettiin ja puhelimeen. Laivaan meni arviolta 40-50 henkeä kun sinne mahtuu 700 eli tilaa oli.

Tuttava perhe teki saman reissun ennen meitä ja saatiin paljon hyviä vinkkejä esim. siitä, että laivalla ei ole mikään paikka auki mutta yksi pieni kauppa on mistä saa pientä syötävää.

Laiva oli tosiaan pieni mutta pienille pojille kovin suuri ja hieno. Hieman oli vaikeuksia saada poikia nukkumaan koska taisi vähän jännittää molempia. Tyynyjä ei ollut ollenkaan ja sänky oli aika kova. Nukuttiin siis me aikuiset aika huonosti. Aamulla 5 tuli jonkinlainen herätys hyttiin ja pojat sitä vähän pelästyi.


Hytissä ei muuten ollut vessaa eikä suihkua ja ne löytyi käytävältä, vaikka meillä oli ns. ensimmäisen luokan hytti. Käytävältä löytyi kyllä siistit isot vessat ja suihkutilat. Nähtiin sisään yhteen 3.luokan hyttiin ja siellä nukuttiin ihan vaan lattialla.

Ulos mennessä kaikilta otettiin lämpö (kuten laivaan mennessä) ja tällä kertaa sen teki täysiin suoja-asuihin pukeutuneet henkilöt. Lisäksi autolla piti ajaa jonkun desinfiointi suihkun läpi.

Yhtä kokemusta taas rikkaampana ja ihanaa että näkee kuinka lapset nauttii.
Voi olla etta muut postaukset tulee viikon myohassa ja me nautitaan lomasta.

Kommentit (1)
  1. Tämä Jeju on kiinnostanut minua kovasti ja odotan sun lisäpostauksia sieltä 🙂.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *