Juustot
Olenko mä ainoa kuka syö tiettyjä juustoja tietyn leivän kanssa?
Mun avomies sano tästä mulle ja sitte vasta huomasin itse sen. Tämä asia tuli puheeksi kun selitin synnytyksen jälkeen, että nyt haluisin valkohomejuustoa ja avomies jutteli siitä äitinsä kanssa kun kävivät syömässä. Hän sitten sitä mulle heti osti synnärille yllätykseksi. Mutta kun oli tarjolla sitä vaaleaaleipää ja sanoin myöhemmin, että tykkään siitä enemmän hapankorpun kanssa. Avomies nauroi, että sä syöt vaan tiettyjä yhdistelmiä ja sulla on eri leipä joka juustolle. Aluksi yritin kieltää mutta sitten huomasin asian olevan juuri noin.
Mä en tykkää vahvoista juustoista mikä täällä Ranskassa on tullut kaikille tutuille selväksi. Aina niitä on tarjolla ja aina sanon ei kiitos (mua tekee pahaa jo niiden tuoksu). Sanonkin aina, että en tykkää juustoista. Mutta syön mä kuitenkin jotain juustoja ja niistä tykkään sitten tosi paljon.
– valkohomejuusto (mietona) ehdottomasti hapankorpun kanssa. Esim. Jos tarjolla vaaleaa leipää kuten täällä aina patonkia niin jätän kokonaan syömättä kun musta ne ei maistu hyvältä yhdessä.
Mistään muusta homejuustosta tai ton tyyppisistä en pidä.
– tuorejuusto ja mieluiten ruohosipuli tai valkosipulin makuinen. Tämän kanssa sitte ehdottomasti näkkileipä. Tämä menettelee patongin kanssa.
– ruisleivän ja vaaleenleivän kanssa sitten parasta miedot juustot kuten oltermanni ja edam juustot. Nämä juustot toimii kyllä ihan minkä kanssa vaan. Näitä ei vaan juuri tarjota täällä koskaan missään.
Ainiin ja mun mielestä leivän ja juuston kanssa kuuluu myös voi sinne väliin.
Kaikennäkösiä tapoja ja tottumuksia sitä itseltään löytää ja varsinkin kun joku toinen niistä huomauttaa.