Korealainen aamupala
On niitä ketkä tykkää syödä aamulla makeaa ja niitä ketkä tykkää syödä suolaista. On niitä ketkä tarvitsee aamupalan jaksaakseen ja on niitä ketkä ei syö aamulla mitään.
Mun pitää syödä aamuisin. Se voi olla puuroa, jugurttia, leipää, hedelmää tai pain au chocolat.
Mutta korealainen aamupala onkin aivan oma juttunsa. Riisi tai mausteinen ruoka ei mene mulla alas aamulla. Päivällä kyllä pystyn saman setin syödä mutta aamulla en.
Meillä on nyt kokemusta muutamasta eri hotellista eli ei nyt kovinkaan paljoa mutta ajatus on siitä mistä korealainen aamupala koostuu. Edellisen kerran aamupala tuotiin huoneen ovelle valittuna aikana ja kauniisti laatikossa.
Mitä aamupala sisältää:
Riisiä. Sitä on aina. Joka paikassa joka aterialla.
Kimchi. Myös jokaisella aterialla.
Salaattia.
Kalaa. Tällä kertaa kalakeittoa. Aiemmin friteerattuja pikkukaloja ja ihan paistettua kalaa.
Friteerattua kanaa.
Kananmunaa. Paistettuna tai kananmunarulla jossa oli jotain täytettä.
Papuja. Tällä kertaa jotenkin kuivattuja ja aika kovia.
Yhtenä aamuna hedelmä, seuraavana mochi.
Levää. Jossakin muodossa.
Lootusta.
Yleensä noin puolet tulisia tai todella mausteisia.
Jos vaan pystyy noita aamulla syömään niin ei kyllä ihan heti tule nälkä.