Mitä kannatti ottaa mukaan Etelä-Koreaan

Yritin löytää vinkkejä ennen tänne muuttoa mitä kannattaa ottaa mukaan kotoa. Seuraavat jutut löytyi melkein jokaisen listalta:

 

  1. Vuodevaatteet. Koska lakanat ovat kuulemma kalliita ja materiaali erilaista. Osassa mainittiin että yleensä käytössä vaan patjansuojalakana mutta ei varsinaista lakanaa siihen päälle. Pussilakanoissa myös eroja mutta tietämättä sängyn kokoa on aika turha ottaa niitä mukaan.

 

Otettiinko mukaan: otin lapsille tutut lakanat mukaan ihan vaan sen takia että olisi jotain kotoonta tuttua heille. Samoin otin Timpan peiton mukaan koska se on aika iso ja voi käyttää vaikka vieraspeittona tarvittaessa.

Mikä oli todellisuus: lapsille oli hankittu kaikki tarpeellinen sängyistä pikkuiseen peittoon ja tyynyt. Omat  kuitenkin hyvät olla koska tarvitaan enemmän kuin yksi setti kuitenkin.

Itselle kaipaan kyllä vähän omia lakanoita vaikka ihan hyvät ovat täällä asunnolla. Ranskasta tuttua patjansuoja lakanaa täällä ei ole.

 

  1. Pyyhkeet. Kuulemma meille tutut isot kylpypyyhkeet ei ole se juttu vaan käytössä on pienet pyyhkeet

 

Otettiinko mukaan: ainoa mikä otettiin oli pyyhe lapsille varmuuden vuoksi.

Mikä oli todellisuus: juu aika pieni on pyyhe mutta kyllä sen ympärille saa. Mä ostin itselleni melkein heti isomman ja pehmeämmän pyyhkeen.

 

  1. Deodorantti. Tämä oli ihan jokaisen listalla! Kuulemma vaikea löytää ja jos löytää niin siihen mihin on itse tottunut ei todellakaan löydä.

 

Otettiinko mukaan: ostin reilusti mukaan koska en halua riskeerata että hiki haisee

Mikä oli todellisuus: hyvin on löytynyt vaihtoehtoja myös täältä

 

  1. Tutut särkylääkkeet ja vitamiinit. Lääkkeet kirjoittajien mukaan erittäin kalliita

 

Otettiinko mukaan: jonkun verran otettiin mukaan särkylääkettä ja varsinkin lapsille mietittiin että alkuun riittää lääkkeet ja vitamiinit. Luotettiin kuitenkin siihen että saadaan ostettua tarvittaessa.

Mikä oli todellisuus: ei nyt mitenkään erityisen kalliita ole ollut

 

  1. Hammastahna oli myöskin jokaisen listalla! Joko sen takia että paikallinen on pahaa tai että siinä ei olisi fluoria tai olisi todella vähän sitä

 

Otettiinko mukaan: lapsille ostettiin tuttua hammastahnaa niin että pärjää pitkään niillä. Itselle lähti mukaan vaan yksi tuubi.

Mikä oli todellisuus: itselle ollaan ainakin löydetty ihan hyvä hammastahna ja lapsille on löytynyt Saksalaista merkkiä josta ymmärtää mitä se sisältää.

 

  1. Mausteita. Osa sanoi että kannattaa tuoda omia suosikkeja, osa sanoi että löytyy kyllä hyvin kaikenlaista.

 

Otettiinko mukaan: mä otin mukaan esim. paprika maustetta ja pari eri maustesekoitusta. En tykkää kovin tulisesta ruuasta ja  ajattelin että voi mennä hetki että löydetään sopivat mausteet.

Mikä oli todellisuus: löytyy mitä tarvitaan ja ihan perusmausteita

 

7..Talvivaatteet. Koska on neljä vuodenaikaa

 

Otettiinko mukaan: tottakai kaikki mahdolliset kurahousuja myöten mukaan

Mikä oli todellisuus: juu käyttöä on kaikille ollut ja meillä lapset ulkoilee  joka säällä

 

  1. Kansainvälinen ajokortti

 

Otettiinko mukaan: Maxilla oli jo valmiina

Mikä oli todellisuus: jos aikoo ajaa sen tarvitsee. Ensin pitää olla kansainvälinen ajokortti ja sen kautta saa Etelä-Korealaisen ajokortin.

 

  1. Kuvia ja muistoja kotoonta

 

Otettiinko mukaan: otettiin kuvia mukaan ja muutama tärkeä sisustus juttu

Mikä oli todellisuus: kivahan se on olla tuttuja juttuja ja tekee kodikkaaksi heti uuteen paikkaan saapuessa

 

  1. Omia suosikki ruokia/herkkuja

 

Otettiinko mukaan: ihan hirveesti ei otettu koska kaikki piti saada mahtumaan matkalaukkuihin jotka oli jo muutenkin täynnä.

Mikä oli todellisuus: no karanteenin aikana tuli jo syötyä niitä ihan liikaa ja kerran ollaan tilattu herkkuja tänne.

 

  1. Lastentuotteista ei oltu varmoja niin mukaan pakattiin lasten käyttämää korvikemaitoa ja housuvaippoja. Luin että niitä olisi vaikea löytää tai että ne on sitten todella hinnakkaita.

 

Otettiinko mukaan: eihän me voitu ottaa kumpaakaan riittävästi niin sen verran otettiin että alkuun pärjätään

Mikä oli todellisuus: housuvaippoja saatiin heti kun tilattiin vaippoja ennen kun meidän metallilaatikot saapuivat (ja pyydettiin ihan vaan vaippoja). Samoin löydettiin tutun merkkistä korvikemaitoa. En näe myöskään suurta eroa hinnoista. Korvikemaito hieman kalliimpaa kun  Ranskassa.

 

Eli meidän kokemuksen mukaan juuri mitään ei tarvisi ottaa mukaan tänne tullessa. Meidän kauppa on kyllä täynnä kansainvälisiä juttuja koska täällä asuu niin paljon ulkomaalaisia. Syrjemmällä on varmasti vaikea löytää mitään tuttua.

Alkuun toki omat tutut asiat auttaa sopeutumaan ja tuomaan kotoisan olon. Aika muokkaa kodista kodin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *