Raskausviikko 35


Tuli 35 viikkoa täyteen ja yöllä väärä hälyytys supistuksia. Mua alkoi alkuyöstä supistaa niin että ensin ihan vähän ja sitten vähän enemmän. Pystyin nukahtamaan välillä  joten päättelin ettei vielä ole tosi kyseessä. Kahdessa aiemmassa raskaudessa mulla ei tullut yhden yhtä supistusta ennen kun sinä päivänä kun synnytys oikeasti käynnistyi.

Koko yön toivoin ettei supistukset vahvistu kunnollisiksi ja aamulla sitten pystyy katsomaan mikä on tilanne. Onneksi aamulla ei enää supistuksia tullut mutta menin varuiksi käymään tarkastuksessa.

30 minuuttia olin käyrillä eikä yhtään supistusta tullut ja vauva nukkui koko ajan. Myöskään mitään synnytyksen käynnistymiseen viittaavaa ei ollut tapahtunut . Oli muuten todella epämukavaa olla käyrillä kun huone oli tosi lämmin kuten joka paikka Koreassa heti kun ilmat viilenee, peitto vielä päälle ja suodattava maski kasvoilla, oli hiki. Sitten selällään maaten ja närästi hirmusesti. Oli pitkä puoli tuntinen.

Lääkäri sanoi että nyt ainakin viikko pitäisi ottaa mahdollisimman rauhassa. Mutta heti kun alkaa lähentyä 37 viikko niin pitää alkaa kunnolla liikkua että vauva valmistautuu synnytykseen. Täällä kun ei haluta että raskaus menisi yhtään yli.

Kotiin sain tällä kertaa mukaan lappusen mitä tulee ottaa mukaan sairaalaan kun synnytys oikeasti alkaa. Yllättävän pieni lista. Ranskassa kun piti ottaa mukaan kaikki itselle ja vauvalle. Vaikka lopulta sielläkin sai vauvalle esim. vaipat

Mukaan tarvitsee:

– Äitikirjan
– Hygienia tarvikkeet
– Vesipullo ja mukeja
– Kosteuspyyhkeitä
– Sisätossut ja sukkia
– Vauvalle vaatetta ja ”cover materials” eli peitto yms.
– Peitto ja tyyny aviomiehelle jos jää yöksi

Äitikaveri sanoi että kannattaa ottaa oma pyyhe mukaan. Ilmeisesti tarjolla on paikalliseen tapaan vaan käsipyyhkeen kokoinen pyyhe.

Yksi ohjeista oli että kun supistaa 5-6 minuutin välein pitää mennä sairalaan eikä saa enää syödä eikä juoda edes vettä. Aika hurjaa ettei saisi juoda vettä tossa vaiheessa enää.

perhe raskaus-ja-synnytys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *