Learn the rules play the game

Ensimmäinen koulu vuosi on ohi kolmen viikon kuluttua.  Opiskelu on ollut rankkaa mutta on selvinny hengissä .. jota itsekin vähän ihmettelen. Oon ottanu kaks askelta taaksepäin ja yhden eteen mutta kohta tää vuosi on ohi.

Ne sanoo että eka ja toka vuosi on kaikkeen raskaimmat. Mitään kursseja ei saa jäädä läpäsemättä ekalta ja tokalta vuodelta siirryttäessä kolmannelle vuodelle.
Joskus näkee opiskelijan kolmion jossa puhutaan kolmesta alueesta: Opiskelu, Sosiaalinen elämä, hyvä uni. On ollu melkein mahdotonta valita joten oo palloillu puolivälissä.
 

choosetriangle.png

Koko tätä vuotta kuvaavaa yhtä sanaa ei oo olemassa. Koulu jossa opiskelen ei oo kaikille, paljon on tuurista kiinni miten täällä pärjää; koeaiheista opettajiin.
Koko koulu on tosi epäorganisoitu. Opettajiin on vaikee saada yhteyttä, koska niistä suurin osa ei joka käytä sähköpostia tai ne ei vastaa koska et puhuttele niitä oikein.  Kirjoja ei juuri käytetä vaan käytännössä kaikki mikä pitää osata on joko powerpointeissa jotka on kirjotettu Unkari-Saksaksa-Engalnnks tai saksankielisissä kirjoissa. 
Systeemi on neuvostoliiton aikanen. Paljon on naamakertoimen varassa. Jos opettaja näkee sun aikasemmat arvosanat ne arvostelee sut sen perusteella. Jos oot aikasemmin pärjänny hyvin, ne odottaa sulta enemmän ja ei päästä sua läpi vaikka tietäisit. Jos taas oot pärjänny huonosti ne saattaa jo ennen ku ehdit avaa suus päättää ettet tuu pääseen läpi. Käytössä on niin suullisia kuin kirjallisia kokeita. Tokan vuoden puolivälissä on monivaiheinen finaalit johon pitää lukea vuoden tai kahden materiaalit. 

Tää vaatii paloa ja halua tätä ammattia kohtaan että tänne jaksaa jäädä. Jos kestät epätasarvosen kohtelun, mollausta, selittämättömiä päätöksiä ja näiden kaiken uhalla yhen ekstravuoden opiskelua läpäisemättömien kurssien takia niin sitten tää paikka on sulle.
Intohimo on se mikä ajaa täällä eteenpäin.
 

Jos sulla on hyvä muisti ja muistat asioita ulkoa niin täällä pärjää ihan varmasti.
Lisäks täällää lunttauskulttuuri on tosi vahva. Röyhkeydellä pärjää kans tosi pitkälle, tekaistuja kurssikuvauksia että saa hyväksluettua kursseja.
Katkeraa tekstiäkö, ehkä kontrasti mun ja koulun kulttuurin välillä on liian suuri.  En oo ikinä elämässäni itkeny  koulun takia tai ollu näin onneton ku sen ajan ku oon ollu täällä.
Itse aijon ehdottomasti hakea jonnekkin muualle. Lääketieteen pariin varmasti mutta tällä hetkellä tää koulu ei oo mulle.
Kaupunki on ihana, maa on ihana,  ihmiset on ok mutta koulu on mun tasa-arvokäsitykselle liikaa.

Tän vuoden käytetyin fraasi löytyy otsikosta.

tyo-ja-raha opiskelu matkat
Kommentit (1)
  1. Mun on nyt pakko kysyä; onko sun nimikirjaimet E.E.?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *