Pettäminen on tabu

Pari.jpg

Pettäminen on suomalaisessa kulttuurissa tabu, siitä saa helposti leiman otsaansa sekä pettäjä että petetty, ja kumpikin tuomitaan heti ensikättelyssä. Pettäjä on se säälittävä olento, joka pönkittää huonoa itsetuntoaan pettämällä, ja petetty on se säälittävä rassukka, joka epäonnistui pitämään kumppaninsa tyytyväisenä. Kumpikin nähdään hetken aikaa – jopa läheisessä ystäväpiirissä, hieman epätoivottuna seurana, joiden epäonnen pelätään tarttuvan ihmiskontaktissa.

Pettäjät-blogi haluaa muutosta tähän vastakkainasetteluun, ja revimme normeja kappaleiksi tuodaksemme lukijoillemme aitoja kokemuksia pettämisestä, sekä petetyksi tulemisesta. Blogi ei kannusta ketään pettämään, muttei myöskään kannusta olemaan pettämättä. Emme holhoa petettyjä, emmekä korota pettäjiä korokkeelle. Käsittelemme pettämistä ihmisen toimintana, emme tuomittavana tekona, ja otamme julkaisuissamme huomioon jokaisen haastateltavan näkökulman, myös sen usein unohdetun kolmannen osapuolen, jonka kanssa kumppania petettiin.

Tuomme lukijoidemme silmien eteen ihmisten syvimmät ja varjelluimmat salaisuudet puolueettomasta ja neutraalista perspektiivistä, ja etsimme vastauksia monia askarruttaviin kysymyksiin. Jos olet heikkohermoinen, tai haluat elää elämääsi tietämättömänä ympärilläsi tapahtuvasta pettämisestä, niin suosittelemme ettet seuraa blogia. Jos et ole vielä varma, kiinnostaako blogin sisältö sinua, niin mainittakoon tässä, että tulen mm. haastattelemaan miestä, joka pettää raskaana olevaa vaimoaan, ja naista, jonka elämäntehtävä on pettää kihlattuaan niin monen miehen kanssa, kuin mahdollista.

Kommentit (1)
  1. Pettäjät | Pixar Elokuvat
    3.9.2020, 01:31

    […] Pettäminen on tabu – Pettäjät | Lily – Pettäjät-blogi haluaa muutosta tähän vastakkainasetteluun, ja revimme normeja kappaleiksi tuodaksemme lukijoillemme aitoja kokemuksia pettämisestä, sekä petetyksi tulemisesta. Blogi ei kannusta ketään pettämään, muttei myöskään kannusta olemaan pettämättä. Emme holhoa petettyjä, emmekä korota pettäjiä korokkeelle. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *