Sisustuspohdintoja

Ihanaa sunnuntaita! Aurinko paistaa ja ilma on aivan loistava. Viime viikonloppuna saimme myös nauttia aurinkoisesta kelistä Tahkon talvisissa maisemissa. Oli kyllä mukava viikonloppu lasketellen ja rentoutuen, taas sellainen arjen pieni irtiotto. Mutta ei siitä nyt sen enempää..

Tässä vapaa hetkinä ja lomalla minulla oli aikaa pohtia kotiasioita. Tai tarkemmin sisustukseen liittyvää. Olen ollut tyytyväinen kotiimme ja siihen millaisen siitä olemme saaneet muokattua, meille sopivan ja oman tyylisen. Nyt kuitenkin kun ylimääräistä aikaa on ollut, olen ehtinyt miettiä kaikenlaista; maalaisiko terassit sekä taka- että etupihalta aivan tumman harmaaksi, lähemmäksi mustaa. Lisäksi voisi tulla kivaa ilmettä, kun ikkunankarmit ulkopuolelta maalaisi myös samaan sävyyn. Nyt terassit ovat melko vaaleat, sävyä en muista enää, mutta kuultovalkea tai hieman harmahtava ehkä on lähinnä sävyä. Talomme on punatiilinen, jotenkin olen saanut sellaisen päähänpinttymän, että jokin aivan tumma sävy voisi antaa aika kivaa ilmettä. Mies haluaisi lisäksi, että takapihan terassin kalustus laitettaisi uuteen uskoon. Hän ehdotti, että ruokailupöytää emme laittaisi ollenkaan, vaan terassista tehtäisiin lounge-tyylinen rentoilualue. Se voisi ollakin ihan kiva idea, koska iso ruokailutilahan meiltä löytyy jo ulkoa, takapihalla on viime kesänä valmistunut katettu patio, jonka yhteydessä on kesäkeittiö ja tämä on lähinnä tarkoitettu ruokailuun myös isommalle porukalle.

Laitan pari kesäistä kuvaa joista ilmenee terassimme nykyinen sävy.

IMG_4660.JPG

IMG_3814.JPG

Pohdin sävyvaihtoehtoja myös sisätiloihin. Meillä on nyt sisällä melko vaaleaa, kaikki seinät ovat valkoiset lukuunottamatta takkatilan tapetoitua seinää, sekä pojan huoneen seinää. Takkatila yhdistyy olohuoneeseen, ja sekin on tosin vaalea, valkopohjainen Ferm livingin Grid- tapetti mustalla ruudulla. Mietiskelin ruokailutilan ja olohuoneen maalaamista jollain vaaleanharmaalla sävyllä. En vain tiedä, meneekö tunnelma sitten liian tunkkaiseksi? Onko valkea kuitenkin sellainen, jota jaksaa pitkään ja on raikas. Keittiössä meillä oli aiemmin harmaat seinät, mutta melko piakkoin halusin ne valkoiseksi, ja valkoinen keittiö on ollut kyllä mieleen.

IMG_0117.JPG

IMG_0123.JPG

IMG_0466.JPG

IMG_0487.JPG

Makuuhuoneeseen pohdin myös päätyseinän päivittämistä. Tämäkin seinä oli aiemmin harmaa, mutta kyllästyin siihen ja seinä maalattiin valkoiseksi. Nyt kuitenkin olen nähnyt niin kivoja inspiraatiokuvia mustasta seinässä makkarissa, että aloin miettimään tätä vaihtoehtoa!

Kaiken lisäksi pojan huone alkaisi kohta vaatia uudistusta. Pojalla on nyt harmaa Muumi-tapetti, joka on ihan suloinen, mutta pikkuhiljaa voisi tehdä pientä muutosta isomman pojan huoneeksi. Yhdelle seinälle ajattelin joko liitutaulumaalia tai Ferm Livingin Half moon -tapettia. Poika itse haluaisi myös kiipeilyseinän ja uuden sängyn. En tiedä, olisiko kiipeilyseinä hullu ajatus – toisaalta miksi olisi? Kiinnittäisi vain muutaman ”tapin” melko alas seinään, ettei korkealle pääse kiipeämään. Tätä täytyy vielä pohtia ja koittaa metsästää ideoita tästä.. Poika haluaisi parvisängyn, tätä sänkyasiaa vielä joudun sulattelemaan, ja miettimään olisiko tälle jokin kiva vaihtoehto. En oikein itse lämpene perinteisille parvisängyille.

Ehdin jo eilen tehdä sen verran muutosta, että vaihdoin uudet tyynynpäälliset sohvan koristetyynyihin sekä vihdoin poistin olkkarin ikkunasta myös kuvissa näkyvän tähden. Niin ja keräilin pois harmaat kastehelmi- sekä kivituikut ja vaihdoin ne kirkkaisiin sekä pinkkeihin. Kevääksi meidän koti sai hennosti roosan sävyä <3

Nyt jatkan ideoiden kalastelua uusimmasta Deko-lehdestä pojan vielä nukkuessa päiväunia. Mies on käymässä Turussa joten olemme viettäneet päivää pojan kanssa kaksin, lukuunottamatta aamupäivän ihania vieraita.

IMG_0474.JPG

 

Inspiroivaa sunnuntain jatkoa <3

suhteet oma-elama hopsoa sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *