Brasilialaiset juustopallerot
Halusin eilen tehdä jotain pientä hyvää illan Elämä Lapselle -konserttia varten. Keksin sitten testata Brasilialaisia juustopalleroita, en ollut koskaan aiemmin niitä tehnyt, enkä ole päässyt Brasiliaan aitoja maistelemaan, joten en tiedä millaisia niiden ihan oikeasti olisi pitänyt olla. Hyviä näistäkin tuli, vaikka jouduin reseptiä vähän soveltamaan, sillä meiltä ei kaapista löytynyt tapiokatärkkelystä. Korvasin tapiokatärkkelyksen maissitärkkelyksellä ja perunajauhoilla.
Ainekset:
1,5 dl maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
3 dl maissitärkkelystä
1 dl perunajauhoja
1 muna
1,5 dl parmesan-juustoraastetta
n. 3/4 dl murskattua fetaa
Ensin kuumennetaan kattilassa maito ja öljy sekä lisätään suola. Nämä saa juuri ja juuri kiehahtaa, sitten kattila pois liedeltä. Nesteeseen sotketaan maissitärkkelys ja perunajauhot. Annoin näiden hieman jäähtyä, sen jälkeen lisäsin munan hyvin sekoittaen. Lopuksi taikinaan vielä juustot.
Tämän jälkeen taikina laitetaan pursotinpussiin, ja pursotetaan leivinpaperille pellille noin golf-pallon kokoisia nökäreitä. Sitten 180 asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Todella nopea ja helppo resepti, näitä voisi uudelleenkin pyöräyttää, vaikka tosi rasvaisia ovatkin kaikkine juustoineen!
Nämä ovat parhaillaan juuri tuoreina ja lämpiminä. Meidän oli aivan pakko ottaa vielä lasilliset punaviiniä näiden seuraksi. Arkena ei tule normaalisti otettua alkoholia, mutta tämä oli poikkeus. Ja kyllähän se oli ihana suihkunraikkaana istahtaa kylpytakissa sohvalle herkkujen kera <3 Vähän erilaista kiireisiin arki-iltoihin jotka painottuvat yleensä treenille ja muulle puuhalle. Lisukkeeksi halusin vielä jotain makeaa, joten pilkoin jälkkäriksi hunajamelonia, se on tällä hetkellä mun lempparihedelmä! Poikakin halusi oman jalallisen lasin, joten hänellä sitten herukkamehua :)