Leipomuksia

Loppuviikko oli aika leivonnantäyteinen! Pikkuserkkuni vauvalla oli ristiäiset, joten tarjouduin leipomaan kastepikkuleivät. Lisäksi eilen juhlittiin omaa vanhenemistani, mittariin tuli 27. Tykkään leipoa paljon, ja usein tulee väännettyä jos jonkinlaista kakkua tai piirasta. Usein tykkään muokkailla perinteisiä ohjeita, ja kokeilla uusia juttuja sekä makuyhdistelmiä. Kakuista yritän usein tehdä näyttäviä ja jollain tapaa erikoisempia, en edes muista milloin olisin tehnyt perinteistä kermakakkua. Meillä taitaa olla jokin sukuvika tämä leipominen, äitini, mummoni ja tätini omaavat myös erittäin hyvät leipomistaidot.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Kastepikkuleivät tein herrasväenpikkuleipien tyyliin ja koristelin kannen vaaleansinisellä pikeerikuorrutuksella, sekä valkealla nimi-tekstillä. Sisälle laitoin vadelmamarmeladia. Yllättävän paljon aikaa meni näiden väkertelyyn, vaikka vaikuttaa iisille :) Lisäksi olin niin nälkäinen nimiä kirjoitellessani, että kädet tuntui tärisevän ihan liikaa.. :D Kekseistä tuli kuitenkin ihan kivat, ja taisivat maistua.

Keksitaikinaa jäi sen verran reippaasti yli, että tein samalla synttäreilleni myös pikkuleivät samalla idealla, kuorrutin keksit vain valkealla ja lisäsin pari hopeahelmeä koristeeksi.

image.jpeg

Kakuksi juhliini halusin mansikka-kuohuviinikakun, törmäsin tähän jossain ja ajattelin, että sehän sopii mainiosti kesäsynttäreille! Pohja on tehty LU:n Bastogne-kekseistä sekä voista. Mansikkatäyte sisälsi soseutettua mansikkaa, kermavaahtoa, tuorejuustoa, tomusokeria, sitruunan mehua sekä kuorta ja makeaa kuohuviiniä, sekä tietysti liivatteet. Keitin kuohuviinin, jotta alkoholi haihtui pois, näin halusin varmistaa kakun sopimisen raskaanaolevalle, että lapsille. Kakun päälle tein vielä kuohuviinistä ja mansikkamehusta kiilteen. Kakun koristelin tuoreilla mansikoilla sekä rouhituilla pistaaseilla. Minulla oli visio koristella kakku orvokeilla, mutta eihän minulla ole yhtään orvokkia pihalla, enkä tullut ajatelleeksi niitä kaupassa! Kaunis kakusta tuli kyllä tälläkin tekemälläni koristuksella.

image.jpeg

image.jpeg

Lisäksi makeaksi tarjottavaksi tein herkkutikkuja. Lisäsin varrastikkuihin sydämen muotoisia vesimeloneja, jotka olin tehnyt piparimuotilla, lisäksi vaahtokarkkeja sekä mansikoita. Valmiiden tikkujen päälle heittelin vielä sulatettua tummaa suklaata. Aika kivoja tuli näistäkin!

image.jpeg

Suolaiselle puolelle halusin tehdä kukkakimpun muotoisen voileipäkakun, olen niitä jonkin aikaa ihastellut blogeissa. Minulta vain lipsahti kaikki kinkku täytteeseen enkä muistanut jättää sitä koristeluun, joten koristuksesta tuli vähän vajaa pelkillä meetwursti-ruusukkeilla. Muutaman tomaatinkuori-ruusukkeen tein, mutta se oli melko ärsyttävää puuhaa, joten ajattelin tehdä vain jääsalaatista kakun reunat. Sisälle laitoin palvikinkkua, ranskankermaa, kurkkusalaattia (amerikkalaista) sekä punaista ja keltaista paprikaa. Kakun tein isoon booli-kulhoon, jotta sain siitä oikean muotoisen. Tämäkin sai kehuja, oli kyllä omasta mielestänikin oikein maistuva!

image.jpeg

Ajattelin, että nämä tarjottavat riittävät, mutta tein vielä pikaisesti ennen vieraiden saapumista nopeita sarvia lehtitaikinasta, jotka täytin pinaatilla, feta-juustolla sekä juustoraasteella. Pinnalle laitoin vielä unikonsiemeniä.

image.jpeg

Tällaisella herkkutankkauksella jaksaa taas uuteen viikkoon! Lyhyt työviikko onkin edessä ja sitten päästään juhannusvapaille!

Mukavaa alkanutta viikkoa <3

 

Koti Ruoka ja juoma DIY