Mascarpone-vaahtoa ja kinuskikastiketta

Lupasin jakaa teille rapujuhlien jälkkärin. Halusin tehdä jotain nopeaa mutta kuitenkin tietysti hyvää. Mies vastasi meidän rapujuhlien muista tarjottavista, jotka oli älyttömän hyviä. Montaa ruokaa oli tarjolla rapujen lisäksi aina sini- ja kampasimpukoista toast skageneihin. Kaikki taisivat jopa kaikkea uskaltaa maistella 🙂 Ilta oli muutenkin erittäin onnistunut, hyvää ruokaa ja juomaa, rapulauluja ja pelejä hyvässä seurassa.

image.jpeg

Tällä kertaa en jaksanut väsätä mitään ihmeitä, joten tein nopean jälkkärisetin kulhoon. (Pahoittelut, kuva ei ole tällä kertaa kovin edustava)

Pohjalle laitoin murustettua kaurakeksiä, käytin Jyväshyvän perinteisiä pieniä pyöreitä kaurakeksejä. Keksimurujen päälle mascarpone-vaahto ja lopuksi päälle vielä tuoreita puolukoita sekä kinuskikastiketta. Ihan älyttömän hyvää! <3

Mascarponevaahto:

*Vatkaa 4dl kuohukermaa vaahdoksi

*Lisää sekaan 400g mascarponejuustoa

*Makeuta makusi mukaan sokerilla sekä vaniljasokerilla.

Kinuskikastike:

*Kuumenna hiljalleen kattilassa 2dl fariinisokeria ja 2dl kuohukermaa, kunnes seos on tasaista ja sakeaa (n.25min)

*Lisää sekaan 1tl voita

 

Loppuun vielä rapujuhlien herkkuja.

Energistä viikon jatkoa!

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY