Viikonlopun herkuttelut

image.jpeg

Viime viikonloppu meni kyllä aikalailla herkutellessa! Lauantaina kävimme ystäväpariskunnan kanssa syömässä ravintola Urbanissa, joka on Top Chef -voittaja Anssi Kantelisen ravintola täällä Kuopiossa. Varasimme pöydän tähän Heinä-menu-iltaan jo joskus maaliskuussa. Nämä menu-illat ovat todella suosittuja ja pöydät varataan hetkessä täyteen. En kyllä ihmettele, ruoka on ollut todella hyvää ja annokset ovat aina miellyttäneet myös silmää. Normaalisti tämä paikka toimii lounasravintolana, on avoinna siis vain arkisin. Joitakin kertoja vuodessa järjestävät näitä iltoja lisäksi. 

image.jpeg

Heinä-menu koostui viidestä ruokalajista. Alkuun otimme aperitiivit jotka oli tehty tuoreesta vadelmasta, mesiangervosta, rommista ja kuplavedestä. Näitä villiyrttejä täytyisi alkaa itsekin joskus testaamaan, tämäkin mesiangervo oli tosi kiva lisä tässä juomassa! Joskushan villiyrtit oli pinnalla enemmänkin, Helsingissä oli silloin ravintolakin joka käytti villiyrttejä annoksissaan; Hotelli Kämpin yhteydessä Sami Tallbergin ravintola Signe, joka ei tosin enää ole toiminnassa. Me ehdimme täälläkin käydä syömässä, olisikohan ollut vuonna 2012. Sen jälkeen ostin miehelle lahjaksi samaisen kokin Villiyrtti-kirjan, joten pitäisiköhän lähteä tämä kirja kourassa tuonne metsikköön etsimään syötävää 😀

image.jpeg

image.jpeg

Mutta jatketaan tällä meidän herkuttelulla.. Alkuun saatiin keittiöntervehdyksenä blini-annos, kaviaari ja smetana toimi erittäin hyvin! Lisänä oli vielä paahdettua parmankinkkua, nam! Varsinaisena alkuruokana oli kastanja-nokkosravioli ja tryffeliä. Tämä nousi koko meidän seurueen lemppariksi! Siis niin hyvää, ei voi edes kuvailla sitä makua! 

image.jpeg

Seuraavaksi oli vuorossa kuhatempura sileän kalakeiton kanssa, keiton alta paljastui vielä tomaattipyrettä ja päällä mätiä. Tämäkin oli maistuva ja viini toimi tämän ruoan kanssa erinomaisesti! Viini tuoksui ihanan mangoiselle ja ruoan kanssa mangon maku tuli niin hyvin esille! Yksinään viini oli hieman karvas, mutta voi että kun oli toimiva tuon kalan kanssa!

image.jpeg

Pääruokana oli vasikan entrecote ja Nizzan salaattia. Ainoastaan yhdellä meistä vasikassa oli hyvä kypsyys, meillä muilla liha oli himpun mennyt yli. Tämä annos ei myöskään ulkonäöllisesti ollut ihan sellainen mitä olisi voinut odottaa aiempien kertojen perusteella, mutta maistuva setti tämäkin kuitenkin.

image.jpeg

Vasikan jälkeen tuli Gouda-juustoa ja hillottua fenkolia. Fenkolia ei olekaan tullut tässä muodossa maistettua, ja se oli tosi hyvä juuston kanssa! Tämän annoksen kaverina oli portviiniä, se jäi minulla juomatta. En ole koskaan oppinut pitämään portviineistä, enkä varmaan opikaan! On sen verran väkevää evästä. En saa itse sitä toimimaan edes ruoan kanssa, tässä tapauksessa näiden juustojen kanssa. 

image.jpeg

image.jpeg

Jälkkärinä oli ihana mansikkainen annos! Tämä oli ihana, tosi hyvän makuinen ja viini sopi myös tähän hyvin! Pidän kyllä muutenkin jälkkäriviineistä, ne on niin makeita, nam! Lopuksi suunraikastajaksi saatiin vielä piparminttu-vaahtokarkit, ihan liian hyvää! Täytyisi vaahtokarkkejakin koittaa tehdä itse joskus :) 

Tämä illallinen kesti kolme ja puoli tuntia. Äkkiä kyllä aika vierähti! Jatkoimme siitä vielä lasilliselle Gust Ranin Kauppahuoneelle, jossa ei ollut vielä tullut käytyä. Tästä suuntasimme vielä jatkamaan iltaa Isä Camillon terassille ja siitä Maljaan. Tuli kyllä taas puhuttua, että ei nämä yökerhot enää kiinnosta juurikaan. Paljon kivempi kaveriporukalla jutella ja nautiskella hyviä viinejä sellaisissa paikoissa, joissa voi keskustella ilman huutamista ja örveltäviä 18-kesäisiä nuoria. Sellainen ei vaan oikein enää nappaa. Poikkeuksena tietysti mm. Helsingin Teatteri ja Showroom, joihin ikärajakin on sen verran korkeampi, että niissä on ihan kiva silloin tällöin Helsingin reissuilla pistäytyä. 

image.jpeg

image.jpeg

Sunnuntaina sitten teimme kotona tortilloja. Teimme itse salsan ja guacamolen, niitä valmiita ei vaan voi syödä. En tiedä, jotenkin  vain nämä valmiit ei maistu yhtään! Ihan huono olo tulee jo pelkästä ajatuksesta. Ja onhan se nyt ihanan raikasta tuo kotitekoinen salsa! Paljon korianteria, limeä, tomaattia, sipulia! Illalla tein vielä lettuja kun poika tuli kotiin mummolasta. Sellaisia herkkuja viikonloppuna :)

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Sunnuntai meillä meni miehen kanssa kokonaan hääjuttuja suunnitellen. Oli kyllä kiva, kun saatiin rauhassa miettiä ja tehdä kaikenlaisia taulukoita ja listoja mitä pitää vielä hankkia ja minkälaista hommaa kaasoille ja bestmaneille. Kuunneltiin myös häämarsseja ja mietittiin päivän kulkua, miten se tulee menemään. Kyllä vaan jännittää kun se vaan lähenee! Jotenkin en ole edes ajatellut, että kohta päästään sinnekin häämatkalle! Sitä vain odottaa hääpäivää, ja se matka on jäänyt ihan taka-alalle ajatuksissa. Normaalisti minä lasken päiviä aina milloin pääsee matkoille, mutta tämä on nyt kokonaan jäänyt muun häästressin taakse! Mutta on se varmasti huippua päästä sitten heti häiden jälkeisenä päivänä lähtemään suoraan hääsviitistä lentokentälle ja kohti Nizzan sekä Monacon nähtävyyksiä! <3

Täytynee suunnata pikkuhiljaa vielä lenkille, aamupäivällä sain jo päivän treenin tehtyä, tänään oli vuorossa käsi-treeni: habat, olka ja ojentajat. Olen ollut alkuviikon kotosalla kuumeisen pojun kanssa. Tänään ei onneksi ollut enää kuumetta, niin huomenna pääsee taas töiden pariin. Tekemistä onkin kertynyt, välillä olen kauhuissani vilkuillut työmeiliäni, sinne kun suurin osa minun töistäni tulee. 

Ainiin! Oletteko muuten maistaneet näitä proteiinivanukkaita? Ihan älyttömän hyviä, huippu pelastus tällaiselle suklaahirmulle! 

image.jpeg

Herkullista viikon jatkoa!

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli