Keinot edistää raskaaksi tuloa

Joulukuussa käsileikkauksen jälkeen aloin miettimään enemmän hedelmällisyyttäni. Luin vauvakuume ja lapsettomuus blogeja. Aloin miettimään, että miten voisin edistää raskaaksi tuloa lisäravinteilla. Luin blogeista myo-inositolista, jonka pitäisi erityisesti pco-oireyhtymästä kärsiviä auttaa raskaaksi tulossa. Päätin sitten ostaa donaverty valmistetta. En aloittanut sitä heti vaan vasta viikko ennen kierukan poistoa. Nyt olen niitä pari viikkoa käyttänyt. Tehosta en tiedä vielä mitään, kun tällä hetkellä on menossa ensimmäinen yrityskerta.

Joululahjaksi mieheni sai siskoltani ksm66 valmistetta. Mieheni suhtautuu vähän skeptisesti kaikkiin lisäravinteisiin. Mieheni ei noihin tabletteihin koskenut. Mie otin ne käyttöön, kun luin pakkausselosteesta, että edistää hedelmällisyyttä.

Kiinnostuin myös superfoodeista, jotka vois auttaa raskautumisessa. Luin netistä, että maca- jauhe vois auttaa ja raakakaakaojauhe. Nyt jo jonkun aikaa mun aamiaisessa on ollut mukana joko puurossa tai smoothiessa  maca-jauhetta ja raakakaakaojauhetta. Maca-jauhetta käytän 1tl ja kaakaota 1rkl. Nämä ovat määrät, joilla suositellaan aloittamaan. Näittenkään tehosta en osaa sanoa, mutta raakakaakao auttaa makeannälkään. Olen siis pyrkinyt minimoimaan herkkujen syönnin sokeritasapainon takia. Tiedän sitten kun tulen raskaaksi, niin en oikeastaan diabeteksen takia saa syödä herkkuja. Totuttelen jo nyt olemaan ilman niitä, niin ei ole sitten silloin niin vaikeaa.

Lisäksi mun pitää syödä foolihappoa melkein 1mg päivässä. Normaalisti raskautta suunnitteleville suositellaan 400 µg foolihappoa. Diabetesta ja joitain muita pitkäaikaissairauksia sairastaville suositellaan syömään 1mg eli 1000 µg foolihappoa. Tuo donaverty valmiste on siitä hyvä, kun siinä on foolihappoa 500 µg. Sen lisäksi syön monivitamiinivalmistetta, jossa on 400 µg.

 

Oon mä välillä miettinyt, että on tuossa aika paljon eri valmisteita. Toisaalta eipä noista ole mitään haittakaan. Jännityksellä odotan, että olisiko noista apua vai ei.

Kuvassa mun aamupalapuuro punaviinimarjojen kera. Puuroon lisään vielä 1tl macajauhetta, 1rkl raakakaakaojauhetta, seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä.

img_20190201_084226-1_0.jpg

 

 

suhteet oma-elama raskaus-ja-synnytys terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *