Sienikeitto
Tänään kokeilin Helsingin Meijeriliikkeen Viikki -tuorejuustoa. Juusto on maultaan mieto, joten se sopii keittojen ja patojen raaka-aineeksi. Sienikeiton sienet (itse kokeilin herkkutatteja) voi halutessaan korvata esimerkiksi punajuurilla tai muilla satokauden juureksilla. Suurrustamiseen on helppo käyttää Strömsbergin Myllyn talkkunajauhoa, jonka savuversio antaa hyvää lisämakua. Kannattaa kokeilla!
Ainekset:
Reilu kourallinen sieniä (itse käytin kuivattuja herkkutatteja, mutta muutkin sienet käyvät hyvin)
1 sipuli
2rkl Strömsbergin Myllyn parvitalkkunajauhoa
Litra vettä
3-4 rkl Helsingin Meijeriliikkeen Viikki -tuorejuustoa (lisäsin maun mukaan enkä mitannut tarkasti, juustoa ei tarvitse laittaa paljoa)
mustapippuria, suolaa, chiliä (chili ei pakollinen)
tuoreita yrttejä
oliiviöljyä
- hienonna ainekset ja paista öljyssä
- lisää vesi sekä mausteet ja kiehauta. Lisää tuorejuusto vähitellen kunnes maku ja koostumus oikea.
- Kun keitto on hautunut n. 15-20min, lisää tuoreet yrtit ja nauti.

Ps. Julkaisen pian keiton kanssa nautittavien kauraleipien ohjeen!