Kesähaaste

20140920_171851.jpg

Sain töitä äitiysloman jälkeen. Minulla ei ole vakituista työpaikkaa ja pitäisi varmaan sanoa, että tälläisina aikoina oli onni saada pitkä sijaisuus. Olin kyllä ajatellut olla äitiyslomalla, vai mikä vanhempainvapaa se onkaan, vähän pidempään, edes tämän kesän vielä. Mutta yllättävä puhelinsoitto, unohdin että olin syksyllä kirjoittellut netissä rekrylappuja, ja suoraan sanottuna rahapula saivat minut sanomaan puhelimessa ”No tottakai!”, vaikka oma jaksaminen vähän hirvittääkin kun meidän vauvavuotemme ei ole vielä edes täysi ja hyvä että siitä ollaan juuri selvitty. Kyllä kirpaisee lähteä polkemaan aamuseitsemäksi pienen tuhisevan nyytin luota, vaikkei se enää pieni olekaan. ”Tää on vapaaehtoista!” hoen kukonlaulun aikaan mielessäni mantran lailla. Tekisi mieli vain ryömiä takaisin puolison kainaloon ja ottaa nyytti viereen ja nukkua siinä kolmistaan kuin pienet possut ja herätä vasta kun muukin maailma on herännyt. Onneksi on kesä ja ulkona aamuisin ihanan raikasta ja kaunista, pimeä ja pakkanen saisivat minut oikeasti kääntymään eteisestä takaisin. Jos tulen iltavuorosta minulla on vastassa samanlainen tuhiseva nyytti ja kateellisena kuulen puolisolta mitä kaikkea tänään on opittu ja tehty, onneksi näinä päivinä ei ole aamuisin kiire mihinkään.

Jostain vain on rahaakin tultava ja ensimmäisen tilin jälkeen ovat nuo aamun kirpaisut edes hieman vähentyneet. Monet (raha)huolet ovat vähentyneet. Odotan jo seuraavaa tiliä kun työvuorolisät alkavat pyörimään peruspalkan lisäksi. Muitakin hyviä asioita on ilmaantunut. Kuulun taas johonkin yhteisöön. Mulla on kolleegoita. On ihmisiä joita tervehtiä joka päivä ja juoda kahvia yhdessä. Yritin minä äitiysjoogaakin, vauvakahviloita, hiekkalaatikkoa ja puistoa, mutta ilmeisesti kaikki yhtä sosiaalisesti rajoittuneet olivat liikkeellä samoina päivinä ja sana ”äitikaveri” jäi yhä mystiseksi taruolennoksi. Uudessa työpaikassa olen oppinut paljon uutta, luonnollisesti, ja ammattitaitoni on kasvanut. Olen kuin taas vastavalmistunut joka on innoissaan kaikesta. Huomaan olevani kotonakin paljon pirteämpi, koska tämä työpaikka ei syö minusta voimaa edellisen tavoin vaan antaa sitä. Vaikka olisi ollut ihanaa jäädä vielä kotiin pikkuisen kanssa, olen hyvin kiitollinen puolisolleni joka mahdollistaa tämän minulle ja sen että tuleva päiväkotirumba alkaa vasta joskus syksyllä.

20140920_171919.jpg

Olen ollut kaksi kuukautta töissä, noloa, mutta oikeastaan ainoa asia mikä jää harmittamaan on kuitenkin se kesäloman puute. Juuri kesällä olisi ihanaa lomailla. Kadehdin työkavereita jotka suunnittelee lomiaan ja laskevat aamukampaa. Muistan edellisistä työpaikoistani tuon utopian jostain aurinkoisista kesälaitumista ja kukkaniityistä jotka odottavat minua ja huutavat nimeäni. Ja pah, vettä satoi ja kylmää. Loma meni sisällä Candy Crush Sagaa pelaillessa.

Viime talvi oli rankka, joten odotin paljon kesää ja kiireettömiä päiviä. Kesällä kaikki tuntuu muutenkin jotenkin niin helpommalta ja yksinkertaisemmalta. Syksyllä ja talvella alkaa elämässäni uudet haasteet, joten tänä kesänä yritän kuitenkin työni ohella ottaa kesästä kaiken irti perheeni kanssa ja nauttia siitä ja saada voimaa koko vuodelle.

20140920_171935.jpg

Aloitan itselleni 16. kohdan kesähaasteen, jotta syksyllä ei tarvitse itkeä kesän menneen liian nopeasti ohi ja kaiken kivan jääneen tekemättä. Tässä 16.kohtaa joita oikeastaan vain kesällä voi tehdä ja aioin toteuttaa:

1. Mene aikaisin nukkumaan. Vaikka on valoisaa ja aamuvuroon jälkeen on vapaa-aikaa touhuta, et seuraavana päivänä jaksa univelkaisena tehdä sitäkään vähää.

2. Herää aikaisin. Ennen iltavuoroa on kiva nukkua pitkään, mutta silloin ei ehdi tekemään mitään kivaa päivällä ja illalla väsyttää kun pääsee myöhään töistä.

3. Ulkoile. Rusketu. Juo edes aamukahvi parvekkeella.

4. Herkuttele. OLet ansainnut sen. Syö jäätelöä. Vaikka joka päivä.

5. Tee retki jonnekin uuteen paikkaan.

6. Istuta kukkia. Laita parvekkeelle kukkia.

7. Käy kesätapahtumissa. Älä jää kotiin.

8. Käy uimarannalla. Koita uskaltaa heittää talviturkki 10 vuoden uimattomuuden jälkeen.

9. Mene piknikille.

10. Mene katsomaan juhannuskokkoa.

11. Lue kirjaa sadepäivinä.

12. Osta kesämekko. Ja pidä sitä.

13. Puistoile lapsen kanssa.

14. Muista ettei vapaapäivinä ole kuitenkaan kiire mihinkään.

15. Ota kesäkuvia.

16. Grillaa.

20140920_172137.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *