Kesä mökkeillen

Mökkeily on asia, jota jaksan innolla odottaa koko Suomen värikkään syksyn, lumisen talven ja valoisan kevään ajan. Kun ensimmäisen kerran talven jälkeen auto kaartaa mökin pihalle, se tunne on aivan uskomaton!

Kun olin noin 6- vuotias kiertelin mökkimme pihalla olevaa pientä polkua pappani ja pikkuveljeni kanssa, tämä metsäpolku oli vain alle 200 metriä pitkä, mutta silti se oli aina yhtä mielenkiintoinen ja se kierrettiin ainamonta kertaa päivän aikana, sekä vain edellä mainitussa seurassa.

Aurinkoista kesäpäivää viettämässä Lopella kiristallinkirkkaassa järvessä.

Nykyään melkein 10 vuotta myöhemmin mökkeilyyn kuuluu muutakin kuin polkujen kiertelyä (mutta toki myös sitäkin). Tänä päivänä mökillä toistuu juurikin tämä perus kaava: Uidaan, saunotaan, pyöräillään, lenkkeillään, kalastetaan, pelataan ja syödään hyvin. Kaiken muun hyvän lisäksi joka kesä rakennamme mökkeilyn lomassa uusia  puisia pikkuveneitä, joita sitten uitetaan järveen laskevassa koskessa.

Hauskinta on muistella mitä mökillä tehtiin esim. neljävuotta sitten, tällöin rohkenimme ensimmäistä kertaa veljeni kanssa sukeltamaan mutapohjaiseen mökkijärvemme, noin pari vuotta sitten ostimme SUP-laudan ja tästä kapistuksesta en suostu luopumaan mistään hinnasta! Nyt mökillä ennen kaikkea nautitaan hyvästä seurasta ja tietenkin lempi puuhistani uimisesta ja saunomisesta. Varmasti myös tulevaisuudessa mökkeily tulee muuttumaan, aikalailla sillä mökillämme on tällä hetkellä rakentumassa uusi mökki ja maisema on muuttunut jo rutkasti.

Muodikkaiden kesäkenkieni ansiosta rusketus ei ihan tarttunut säären alapuolelle.

Himo mökkeilijä olen siis ollut jo pienestä saakka, ja ylipäätään mökki on paikkana ollut minulle todella rakas. Kun mökki tulevaisuudessa periytyy minulle ja veljelleni, aion kohdella sitä yhtä hyvin ja intohimoisesti, kuin minun isovanhempani tällä hetkellä.

<3

Noora

hyvinvointi oma-elama hyva-olo
Kommentit (2)
  1. ❤️❤️!

  2. #mökkeilijä
    19.7.2019, 18:12

    Todella mielenkiintoista lukea muiden mökki ”perinteitä” . Kiitos postauksesta! ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *