Kaikki haisee (8. raskausviikko)

Tällä viikolla pahoinvointi alkoi muodostua rutiiniksi, jonka kanssa (on pakko) elää. Aamulla ensin vesilasi, vessakäynti, sitten kiisseli- tai smoothiemukin kanssa sohvan nurkkaan tunnustelemaan tunnelmia. Hampaiden pesu oli aina vaan kauheaa ja sai yökkimään raivokkaasti. Metrossa on monesti pahanhajuisia ihmisiä. Ja hyi, jääkaappi.

Väsymyskin oli kovaa, ja päivät menivät aikalailla töissä tai nukkuessa miehen hoitaessa kaiken kotona. Tässä vaiheessa raskaus on tuntunut aika lailla työltä.

Mä synnytän tänä vuonna (jos kaikki menee hyvin)!

Tässä vaiheessa se alkoi iskeä tajuntaan: minä synnytän tänä vuonna, jos kaikki menee niinkuin on toivottavaa. Haastattelin äitiä hänen synnytyskokemuksistaan (nopeita) ja lueskelin synnytyskertomuksia. Synnytyksessä ei niinkään pelota kipu, vaan se, että menisin paniikkiin kivusta enkä hallitsisi enää reaktioitani. Tietenkin pelkään myös, että pikkuhepulle kävisi jotain tai minulle kävisi. Verenvuoto pelottaa. Toisaalta synnytys myös kiinnostaa ja haluaisin sen kyllä kokea. Tiedän sen olleen monelle voimaannuttavakin kokemus. Mun keho on ollut jo vuosia valmiina lisääntymiselle, ehkä koitan luottaa siihen myös synnytyksen osalta.

Mies sai tällä viikolla mm. viestin: ”mun tisseihin on tullut lisää ympärysmittaa noin 7 cm”.

Tiivistelmä:

  • Viikon teema: Oksettaa
  • Oireita: Haalea linea negra ilmestyi tällä viikolla. Maha on suuri turvotuksesta ja aina vaan oksettaa.
  • Kyyneleitä: Tunteellisuutta ilmassa, ei sen kummempaa
perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *