Näinkö se kävi? (4. raskausviikko)

Alkuviikosta odottelin kuukautisia. Ensimmäinen yrityskierto oli päättymässä ja olin aivan, todella, 100% ja täydellisen sekä äärimmäisen varma, että raskaaksi en tullut. Helposti yleensä bongaamani ovulaatio jäi epäselväksi ja arvelin, että ehkä se jäi kokonaan tulematta.

Pientä tiputtelua oli, kuten ennen kuukautisia aina. Viikonloppuna olin ihmetellyt outoa polttavaa tunnetta vatsanpohjassa. Pohdiskelin miehelle puuttunutta PMS-kiukkua, mutta toisaalta näpyt naamassa kertoivat kuun asennosta.

Tiistaina ja keskiviikkona uni tuli pakottavalla tavalla, mutta silti varauduin kokoajan kuukautisiin. Torstaina, kun viimeistään kuukautisten olisi pitänyt alkaa, tiputtelu loppui kokonaan ja minulla oli jotenkin erikoinen olo. Kaivelin aiemmin netistä tilaamani raskaustestinivaskan esille ja pissasin tikkuun illan kunniaksi. Testihän oli aivan selkeä nega, joten ei kun nukkumaan!

Kuinkas sitten kävikään?

Aamulla heräsin… ei kuukautisia. Nyt oli jo kaiken kaikkiaan omituinen olo. Menin heti vessaan ja laitoin testin tulille. Testiin ilmaantui aivan haalea viiva. Olin suunnitellut, että hetken koittaessa kertoisin miehelle jotenkin hauskasti, mutta pakkohan se oli mennä kertomaan suoraan vessasta aamupalaa syövälle miehelle. Mies oli skeptisenä – luuli, että viivan kuuluu olla yhtä vahva, kuin kontrolliviiva. Äkkiä soittamaan tietenkin äidille (mitä muuta kolmekymppinen nainen tekisi tälläisenä hetkenä?) – skeptisyyttä sieltäkin. Oma olo oli jo vahvasti outo, tiesin kyllä.

Seuraavana aamuna uusi testi kehiin ja johan oli viiva vahvistunut. Mies oli edelleen skeptinen, äiti varovaisesti onnitteli. Oli pakko kertoa kaverille, jonka kanssa oltiin raskausyrityksestä jo puhuttu. Miehen skeptisyys tarttui minuunkin, ja iltasella taivalsin apteekkiin ostamaan digitestiä (apteekissa sanottiin kyllä, että se on rahan hukkaa: nappasin samalla apteekin vauvakirjan matkaan).

Raskaana 1-2

Seuraavana aamuna ponkaisin ylös miehen vielä nukkuessa ja tein digitestin. Hetken siinä tuloksen muotoutuessa mietin, että jos tämä sanookin, että ”ei raskaana”? Pelko oli turha, näyttöön ilmestyi teksti ”raskaana 1-2”. Tätä testiä uskoi jo mieskin, sen verran yksiselitteinen oli tulos!

Pöllämystyneenä aloin sitten totuttelemaan uuteen tilaani. Aikamoinen matka on alkanut!

Tiivistelmä:

  • Viikon teema: omituinen olo
  • Oireita: tavallaan, mutta toisaalta ei poikkeavaa
  • Kyyneleitä: Ei ollenkaan?

Ainekset

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *