Rv 22-25, vaivoja ja vähän vaunuja

Perjantaina paukkuikin 25 raskausviikkoa täyteen ja tämän seurauksena pieni epäuskon tai paniikin häivähdys: ENÄÄ 15 viikkoa jäljellä. Yhtäkkiä jäljellä olevien viikkojen määrä alkoi tuntua kovin vähäiseltä. Ja kun käytännössä mitään hankitojakaan ei ole tullut tehtyä.

Kuluneet viikot ovat olleet melko kiireisiä, työkuviot muuttuivat ja töitä tuli lisää, myös ilta- ja viikonloppumenoja on ollut riittämiin. Raskausajan vaivoista en koe kärsineeni oikeastaan lainaan, mm. monia vaivaava pahoinvointi on loistanut poissaolollaan. Ainoana vaivana on nyt muutaman viikon ajan ollut rintarangan kipu, joka tuntuu oikealla lapojen välissä säteillen sieltä kylkeen ja toisinaan rintakehälle asti. Kipu yltyy pääasiassa sitä mukaa, mitä pidempään on pystyasennossa tai etenkin tietokoneen äärellä – lähinnä staattiset pystyasennot sitä tuntuvat lisäävän. Kävely ja muu liikkuminen sen sijaan helpottaa kipua hetkeksi, samoin makuulle meneminen. Lääkäriin en ole vaivan vuoksi mennyt enkä vielä särkylääkettäkään ottanut, vaikka muutaman kerran on kipu yltynyt varsin kovaksikin. Ryhti muuttuu koko ajan etupainoisemmaksi, joten täytyy entistä enemmän huolehtia rangan liikkuvuudesta ja lihasten vahvistamisesta.

Pikkukamu on viime aikoina ollut hyvin eläväinen, liikkeitä tuntuu reilusti päivittäin ja välillä hyvin napakastikin.

Käytännön asiat alkavat olla hoidossa, työnantajaa infottu – kröhöm – hyvissä ajoin (lue: viime tipassa) ja Kelaan on hakemukset laitettu vireille, äitiyspakkauskin laitettu tilaukseen. Nyt kun nämä on saatu hoidettua, niin ollaan käyty myös tutustumassa kotikapungin vaunutarjontaan ja alustava päätöskin tehty. Vaunujen valinta ei ihan helppoa puuhaa olekaan ja halutaan vaan saada asia pois päiväjärjestyksestä. Bugaboon Buffaloista olen tässä viikkojen ajan hieman haaveillut, mutta nyt näyttäisi siltä ettei ”bugikset” ole kuitenkaan kotiutumassa meille, mm. hinnan vuoksi. Täytyy varmaan palata asiaan jos ja kun päätös lyödään lukkoon ja on käyty laittamassa iso tukko rahaa menemään.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *