Viimeinen äitiysneuvola: rv 41+3…

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. Täällä loppuraskaus on tosiaan humpsahtanut vauhdilla ilman mitään merkittäviä vaivoja tai ongelmia. Ensimmäinen äitiyslomaviikko oli hankalin kaikista. Viikko tuntui pitkältä ja yksinäiseltä, oli totaalisen hylätty olo. Tämä vaatikin pienen asenneuudistuksen ja sen jälkeen loman viettäminen ja pieni puuhastelu on ollut jopa varsin mukavaa!

Ilmeisesti pikkukamun mielestä meillä menee näin turhankin mukavasti, sillä laskettu aika tosiaan oli ja meni 10 päivää sitten eikä vieläkään mitään merkkiä että mahassa eläminen alkaisi kyllästyttää. Tässä on siivoiltu, lenkkeilty, saunottu ym. mutta mikään ei ole saanut kunnollisia supistuksia aikaan. Limatulppaa ei ole näkynyt, lapsivedestä nyt puhumattakaan. Rinnoistakaan ei ole koko raskauden aikana tihkunut mitään. Toki tämä kaikki on varmasti normaalia ja raskaudet ovat hyvin yksilöllisiä, mutta alkaahan sitä väkisin tulla ajatuksiin ettei kroppa hoida hommaansa kuten pitäisi. Yritän kuitenkin olla vaipumatta epätoivoon ja nautiskella vielä ns. vapaudesta, sitä kun ei missään tapauksessa ole kovin montaa päivää jäljellä.

Tänään oli viimeinen äitiysneuvola, raskausviikkoja kasassa 41+3. Paino hieman viime viikosta pudonnut, hemoglobiini noussut noin 130 pintaan, pissa puhdas ja verenpainekin ennallaan, muistaakseni 117/74 eli sekään ei ole nousussa lähestyvää synnytystä enteillen. Pikkukamulla syke oli 134-145, heräili siinä tutkimuksen aikana. Sf-mitta ei viime viikkoon tainnut kasvaa, mitta siis 32,5cm. Kamu oli terkan mielestä kuitenkin viime käyntiin verrattuna alempana ja pääkin ehkä jo hieman kiinnittynyt. Jonkinlaista painetta tuolla lantiossa onkin parina päivänä tuntunut, joten elän toivossa, että kaveri olisi asettumassa lähtökuoppaan.

Seuraava neuvola onkin sitten vauvaneuvola, todennäköisesti kotikäynti ensi viikolla. Mikäli kamu ei halua tänään tai huomenna tulla itsestään, niin keskiviikkona menemme aamupäivällä sairaalaan yliaikaiskontrollille. Itse jo toivoisin että voisi alkaa tilanteen salliessa käynnistelemään, kätilöystävän mukaan heilläpäin kaikki yliaikaiskontrolliin tulevat käynnistetään, mutta tämä toki sairaalakohtaista ja terkkari puheli siihen malliin että mikäli kaikki on kamulla ja itselläni ok, niin voivat vielä laittaa pariksi päiväksi kotiin odottelemaan…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *