10 tärppiä Rakkauteen ja Anarkiaan

Yritän hiljalleen rikkoa kuukauden kestänyttä blogihiljaisuutta. Alkusyksyn aikana luvassa on ainakin aimo annos kuvia ja kokemuksia äskettäiseltä Japanin reissulta sekä jonkin verran poikkeuksellisesti myös remontti- ja sisustusjuttuja, sillä uusi koti asettuu parhaillaan hiljalleen muotoonsa.

Ensin on kuitenkin edistettävä Rakkautta & Anarkiaa -hysteriaa. 11 päivää, 190 pitkää elokuvaa. ”Pakko nähdä” -leffojen lista on pitkä, mutta karsin sen 10 mielenkiintoisimpaan. Ihastuttavia elokuvahetkiä!

10 R&A-tärppiä

lobster.jpg

1. The Lobster

Dystopiassa sinkkujen on etsittävä itselleen puoliso tai he muuttuvat eläimiksi. Yorgos Lanthimosin satiiria parisuhdepakkomielteisestä yhteiskunnasta tähdittävät Colin Farrell ja Rachel Weisz.

listenupphilip.jpg

2. Listen Up Philip

Alex Ross Perryn komediassa Jason Schwartzman on kirjailija, joka yrittää keskittyä toiseen romaaniinsa. Tyttöystävänä nähdään Elizabeth Moss.

everythingwillbefine.jpg

3. Every Thing Will Be Fine 

Wim Wendersin uudessa 3D-draamassa näyttelevät James Franco ja Charlotte Gainsbourg.

youth.jpg

4. Youth

Paolo Sorrentinon Suurta Kauneutta (La grande bellezza) seuraa uusi suuri ja kaunis elokuva. Mukana Michael Caine, Harvey Keitel ja Racher Weisz.

aidintoive.jpg

5. Äidin toive

Miesten vuoron jälkeen on naisten vuoro kertoa elämän tärkeistä asioista Joonas Berghällin dokumentissa.

life.jpg

6. Life

Valokuvaaja-ohjaaja Anton Corbijnin neljäs pitkä elokuva sijoittuu 50-luvun Amerikkaan ja kertoo James Deanista.

cobain.jpg

7. Cobain: Montage of Heck

Viime kesänä kävin Nirvanan keulahahmon vanhoilla kulmilla Seattlessa ja katselin EMP-museossa tämän kotivalokuvia. Brett Morgenin dokkarissa puolestaan nähdään Cobainin kotivideoita. 

louderthanbombs.jpg

8. Louder Than Bombs

Joachim Trierin perhedraamassa esiintyvät Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg ja Gabriel Byrne. Tämä täytyy käydä katsomassa jo siksi, että se on R&A:n avajaisleffa. Piste. 

…lisäksi, etukäteen katselemistani festarileffoista suosittelen erityisesti näitä kahta vetovoimaisen lämminhenkistä filmiä:

loveandmercy.jpg

9. Love & Mercy

Bill Pohlandin kuvaus Beach Boysin johtohahmosta etenee kahdella aikatasolla. Nuorta Brian Wilsonia tulkitsee Paul Dano, vanhempana Brianina nähdään John CusackLisää kirjoitin tänne.

grandma.jpg

10. Grandma

Paul Weitzin ohjaama yhden päivän road trip -elokuva sijoittuu Los Angelesiin ja yhdistää kolmen sukupolven naiset. Lisää kirjoitin tänne.

muoti trendit mieli leffat-ja-sarjat
Kommentit (8)
 1. Hei onpa outoa, mä kirjoitin viime viikolla tänne pitkän kommentin noista leffoista mutta nyt se on kadonnut. Ihme homma.

  Kummiskin, Louder than bombs, Lobster ja Life jäivät näkemättä mutta korjaan asian heti kun mahdollista, kiinnostavat tosi paljon. 

  Käviköhän joku katsomassa Wendersin leffan 3Dnä? Näin sen Cinessä ihan tavallisena enkä mitenkään tajua mitä 3D tuohon leffaan toisi. Aika epätasainen se oli toki muutenkin.

  1. Outoa! En saanut siitä edes ilmoitusta…

   Life oli lopulta vähän vaisu, mutta kauniisti kuvattu toki.

   Näin Wendersin 3D:nä ja ihmettelin juurikin tuota, ettei se tuonut leffaan oikeastaan mitään lisää. Jossain niissä talvisissa ulkokohtauksissa se toi kivan syvyysvaikutelman, mutta se oli niin hetkittäistä, että leffan olisi tosiaan voinut katsoa aivan yhtä hyvin 2D:nä. Mäkään en syttynyt leffasta erityisemmin, odotin enemmän.

 2. On niin paljon kaikkea, etten oo saanut ees pakollista R&A-päivitystä tehtyä. Mutta Louder than bombs ja The Lobster näistä jo tsekattu. Dheepan oli myös hieno, kannattaa kurkata myöhemmin.

  1. Samoin, eihän tässä ehdi blogia kirjoittaa, koska on työt ja R&A. 

   Louder Than Bombs oli musta loistava! Lobsterista taas pidin, koska idea oli niin erikoinen ja kuvaus kaunis.

   Pitää yrittää nähdä Dheepan joskus kans. Festariohjelmisto on jo aika lukkoonlyöty 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *