Hoffmanin viimeisiä kertoja: God’s Pocket

gods-pocket-3.jpg

Yhdeksi viimeisistä Philip Seymour Hoffman -elokuvista jäi God’s Pocket (2014), joka ei näytä Suomessa pääsevän lainkaan suureen levitykseen. KAVI kuitenkin tarjosi helmikuussa mahdollisuuden katsoa se valkokankaalta Orionin kuukauden elokuvana.

197080-luvun taitteeseen sijoittuva God’s Pocket vaikuttaa ensin draamalta mutta osoittautuu nopeasti väkivaltaiseksi ja röyhkeäksi mustaksi komediaksi. Se kertoo Philadelphian työläisalueen konnista ja pikkuhuijareista ja näiden sisäänpäin kääntyneistä piireistä. Pääparin muodostavat Mickey Scarpato ja tämän vaimo Jeanie, jolla on poika aiemmasta suhteesta.

Pete Dexterin saman nimiseen romaaniin perustuvan leffan on ohjannut John Slattery, joka on aiemmin paitsi näytellyt Roger Sterlingiä myös ohjannut yksittäisiä Mad Men -jaksoja. Sopivasti tähän liittyen, God’s Pocketissa Hoffmanin kanssa pääroolia näyttelee Mad Menistä tuttu Christina Hendricks. Muissa rooleissa nähdään muun muassa John Turturro ja Eddie Marsan.

gods-pocket-2.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Kävin tuijottamassa tän kanssa, ripit vaan Hoffmanille ja huippua, että Kavi pystyy näin tukemaan myös uusien elokuvien näkymistä valkokankaalla. Leffa ei ollut mielestäni mitenkään erityisen personaallinen – tuntuu että Philadelphian, Bostonin ja ties minkä kuppikuntaisen rikollisista lähiöistä on tullut nähtyä aika monta pätkää viime vuosina. Mutta oli tällä tosiaan mustan huumorin värittämät hetkensä, ja tietysti ne näyttelijät!

    1. Niinpä, propsit Kaville!

      Itse tykkäsin leffasta, suurelta osalta juuri noiden hienojen näyttelijöiden ansiosta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *