Kaunis ja eläväinen Tukholma – 5 matkavinkkiä

östermalm.JPG

Olen epätyypillinen suomalainen: käyn useammin Pariisissa kuin Tukholmassa. Niinpä ilahduin, kun sain tilaisuuden lämmitellä suhteita länsinaapurin kauniiseen pääkaupunkiin Visit Swedenin vieraana osana sen #BlogHouseStockholm-kampanjaa. Matkaseuranani olivat Domargård Villa Olivia -blogin Sanna ja La Petite Princesse -blogin Elisa.

Olin melkein unohtanut, kuinka suurelta ja eläväiseltä Tukholma tuntuu Helsinkiin verrattuna. Niin sanottu keskusta levittäytyy (Helsinkiin verrattuna) varsin laajalle alueelle, ja leppoisaa kahvittelua ja kaupoissa kiertelyä voi harrastaa niin Norrmalmilla, Östermalmilla kuin Södermalmillakin.

Uusi tuttavuus itselleni oli aivan Södermalmin läntinen osa, Tukholman Brooklyniksikin kutsuttu Hornstull, jossa kävin illalla moikkaamassa kaupungissa asuvaa kaveria. Tuota aluetta täytyy skannata lisää ensi kerralla.

Muutamia suosituksia kaupunkilomalle Tukholmaan:

IMG_2661.JPG

1. STHLM Brunch Club

Vanhan jugendtalon kivijalassa toimiva viihtyisä kahvila (Dalagatan 24) tarjoaa aamiaista läpi päivän, myös arkisin (tällaisia paikkoja olen jo kauan toivonut Suomeenkin). Listalta löytyy mm. eggs benedictiä, pannukakkuja ja smoothieita – käytännössä kaikkea, mitä voit aamiaiselta kaivata.

beyondretro.JPG

2. Södermalmin secondhand-kaupat

Tukholma tarjoaa hengästyttävät valikoimat secondhandia ja vintagea. Kokeile esim. Beyond Retroa (Brännkyrkagatan 82 ja Drottninggatan 77), Judits Vintagea (Hornsgatan 75) ja Filippa K Second Handia (Hornsgatan 77). Ensimmäiseksi mainitusta löytää mm. täydellisiä kukkamekkoja juhannustansseihin.

snickarbacken.JPG

3. Snickarbacken

Kahvilan ja designkaupan yhdistelmä (Snickarbacken 7) on sopivan rauhallinen paikka niin kahvitteluun, lounaaseen, bisnestapaamiseen kuin MacBookin näpyttelyyn.

baro3.JPG

4. Barobao

Tätä katuruokaa ei Helsingissä ole vielä nähty. Vaalealla puulla, Artekin jakkaroilla ja viherkasveilla sisustettu pieni ravintola (Hornsgatan 66) tarjoaa taiwanilaisia gua baoja. Pehmeät ja taikinamaiset, pitaleipää muistuttavat pikku sämpylät täytetään esim. lihalla, merenelävillä tai kasviksilla sekä erilaisilla kastikkeilla, ja lisukkeina käytetään mm. kimchiä, pähkinärouhetta ja korianteria.

kauppahalli.JPG

5. Östermalmin väliaikaishalli

Perinteistä Östermalmin kauppahallia entisöidään parhaillaan, jonka vuoksi kesään 2018 asti kauppahallin liikkeet ja lounaspaikat palvelevat viereisessä väliaikaisessa kauppahallissa. Väliaikainen ratkaisu on kuitenkin jo itsessään erittäin tyylikäs kohde arkkitehtuuriltaan.

muoti trendit mieli matkat
Kommentit (4)
  1. Toi Baroabo kuulostaa ja näyttää tosi kivalta paikalta! Mäkin käyn kyllä tosi harvoin Tukholmassa, mutta ehkä jossain vaiheessa tulee taas lähdettyä 🙂

    1. Joo, noi gua baot oli tosi hyvii, ja unohdin mainita, että palvelu oli kans tosi ystävällistä 🙂

  2. Olen kanssa huomannut tuon miten Tukholma tuntuu Helsinkiin verrattuna todella paljon isommalta. Vaikka Tukholmassa tulee käytyä itse useamman kerran vuodessa (matka junalla vain tunnin), niin aina on tosi kiva lukea ihmisten vinkkejä ja löytää erityisesti juuri uusia kahviloita! Nyt vain pitäisi malttaa odottaa kolme viikkoa seuraavaan reissuun ja mahdollisesti koittaa sitä ennen löytää joku kohtuuhintainen hotellikin, mutta ne tuppaa Tukholmassa olemaan aivan super kalliita. 

    1. Mukavaa seuraavaa reissua! Aika hyvä päiväretkikohdekin toi taitaa olla sulle, jos aina ei ehdi olla pidempään tai ei viitsi maksaa majoittumisesta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *