Matka Twin Peaksiin – huippumuistoni vuodelta 2014

Pikkuseikkoja

Kyllä, vuonna 2014, tasan 25 vuotta Twin Peaksin kuvausten jälkeen, kävin tuon mielettömän kulttisarjan tapahtumapaikoilla. Unohtumaton elämys – ei vain autenttisten lokaatioiden puolesta mutta myös henkilökohtaisen Bob-kokemuksen vuoksi: keskellä metsää, viimeisellä vierailemallamme kuvauspaikalla autoomme murtauduttiin, mikä onkin sitten jo aivan oma tarinansa.

Mutta palataan siis takaisin tuohon pieneen, Kanadan rajan lähistöllä sijaitsevaan, David Lynchin ja Mark Frostin luomaan pikkukaupunkiin, jossa tapahtui yliluonnollisia asioita. Alla otteita omalta reissultani sekä olennaisimmat koordinaatit, jos ikinä suunnittelet samantapaista reissua.

1. The Black Lodge (630 Kingsway, Vancouver, BC)

Vakavasti otettava Twin Peaks -tribuuttimatka on aloitettava Kanadan puolelta Brittiläisestä Kolumbiasta. Vancouverin keskustan laitamille vuonna 2013 avattu The Black Lodge -teemabaari tarjoaa tuhtia kasvisruokaa metsurihengessä. Luonnollisesti listalta löytyy myös kirsikkapiirasta. Baarin ruokapöydät on tehty puunkannoista, seinillä on pohjoista metsämaisemaa ja ikkunat on peitetty punaisin samettiverhoin. Paikan henkilökunta otti työnsä tosissaan ja auttoi ottamaan kuvan Bobin etsintäkuulutuksesta baaritiskillä.

2. Snoqualmie Falls (Snoqualmie, WA)

Sarjan kuvauspaikat löytyvät Jenkkien puolelta, kolmen vierekkäisen pikkukaupungin – Snoqualmien, Fall Cityn ja North Bendin – alueilta. Paras tapa virittäytyä automatkalla oikeanlaiseen tunnelmaan on laittaa heti metsäteille päästyä Angelo Badalamentin soundtrack soimaan.

Salish Lodge & Spa -hotelli (6501 Railroad Ave, SE Snoqualmie) Snoqualmien ja Fall Cityn välimaastossa on lainannut julkisivunsa The Great Northern Hotelille. Hotellin sisätilakohtaukset on oikeasti kuvattu muualla. Vastapäiseltä näköalatasanteelta voi ihailla sarjan alkukuvista tuttua näkymää. Snoqualmie Falls -putous (sarjassa Whitetail Falls) on paikallinen nähtävyys ilman Twin Peaksiakin.

3. Vanhat junanvaunut ja jättipölkky (Railroad Avenue, snoqualmie, WA)

Tien pätkällä Snoqualmien ja North Bendin välissä on esillä Northwest Railway Museumin vanhoja junanvaunuja. Aikoinaan yhdestä niistä tuli Laura Palmerin murhapaikka. Junamuseon yhteydessä jököttää myös valtava pölkky, joka vilahtaa Twin Peaksin alkukuvissa.

4. Twede's Cafe (137 W North Bend Way, North Bend, WA)

North Bendin Twede's Cafe tunnetaan paremmin Twin Peaksin Double R Dinerina. Paikka mainostaakin olevansa "Home of Twin Peaks Cherry Pie". Kahvilan sisäpuoli tuhoutui tulipalossa vuonna 2000, ja sisustus on valitettavasti nykyään aivan erilainen kuin sarjassa. Ruokalistalta löytyy kuitenkin muiden piirakoiden ohella kirsikkapiirasta, ja tämä paikka jos mikään on se, jossa kirsikkapiirakkaa kuuluu syödä, jos sitä koskaan syö.

5. Snoqualmie point park (37580 SE Winery Road, Snoqualmie, WA)

Snoqualmie Point Park on se särisevälle videonauhalle tallentunut Lauran, Donnan ja Jamesin piknikpaikka, jossa nuoret vielä kerran olivat yhdessä ja onnellisia. Paikan hiljaisuus ja kauniit vuorinäkymät takaavat täydellisen miljöön pöllöille ja pahoille hengille. Kun palasimme puiston vieressä olevalle parkkipaikalle, automme ikkuna oli rikki ja matkatavaramme viety.

Yllättävä ryöstö veikin meidät sitten Twin Peaks -maisemista pääkonsulaatin pakeille Los Angelesiin. Mulholland Drivelle tai sen kuvauspaikoille emme valitettavasti ehtineet.

Hieman myöhemmin Seattlessa, Capitol Hill Block Partyssä bongasin ruokarekasta hauskan nimisiä pizzaslaisseja.

Ja vielä myöhemmin, käytyämme välissä Portlandissa, palasimme Seattleen viimeistelemään tribuuttiretkemme. Loppuunmyydyssä Twin Peaks: Fire Walk with Me -faninäytöksessä Seattlen taidemuseossa oli hilpeän harras tunnelma. Elokuvan lämppärinä tarjoiltiin täysin faneille tehtyjä Twin Peaks -lyhäreitä.

Kommentit

aannukka

Vau! Suurena Twinkkari-fanina tää on mun unelmien matkakohde. Vielä joskus!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kannattaa! Ei kaikkein perinteisin matkakohde :)

Kuvaputkessa

Ooh mahtavaa! The owls are not what they seem.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Sanopa muuta!

Laura Pollari
Laura de Lille

Apua, EN KESTÄ.

Reissukateus! :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hehe! :)

millakarhu
Paitsi Jossain

Hahha! Surkeaa kuulla ryostosta, mutta onneksi, perisuomalainen matkavakuutus. Itse en hapeakseni oo koskaan kaynyt Snoqualmie Fallsissa, enka Northern Exposuren tyyssijassa Roslynissa, vaikka asun tyyliin parin tunnin ajomatkan paassa. Pitanee ryhdistaytya.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Niinpä, matkavakuutus tai Ifin laajennettu kotivakuutus.

Oh, sullahan on sit oivat mahdollisuudet! Toivottavasti alat kirjoittaa blogia kaikista kokemuksistasi, kun ryhdistäydyt ;)

millakarhu
Paitsi Jossain

Kiitos, ehka alankin, oon pyoritelly suamenkielista blogia valilla mieles ja siksi hymyilytti toi matkavakuutus, koska siina on nain expatin nakokulmasta jotain niin suomalaista. Etta semmonen otetaan ja sitten se viela toimii. Ihan tuli koti-ikava ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hehe, noinhan se on, itse en ees tajunnu siinä olevan mitään sympaattista tai erikoista :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kyllä, oli se aika ainutlaatuista nähdä nuo paikat livenä :)

RiikkaM (Ei varmistettu) http://californiarocksandrolls.blogspot.com/

Me käytiin noilla Snoqualmien putouksilla ja Twede's Cafe:ssa kuukausi sitten, ja maisemat näyttivät vähän erilaisilta talvimaisemissa (http://californiarocksandrolls.blogspot.com/2014/12/twin-peaks-kuvauspai... , jos kiinnostaa lukea). Oli kyllä mahtava paikka! Meillä ei valitettavasti ollut aikaa kierrellä noita kaikkia paikkoja, missä te kävitte, mutta hauska lukea niistäkin! :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oo, hauska nähdä samat kulmat hieman erilaisina! Teilläkin oli varmasti huippureissu! Käyn lukemasssa sun jutun :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.