Simone de Beauvoirin Kauniit kuvat

Pikkuseikkoja

Olen aloittanut Simone de Beauvoirin tuotantoon tutustumisen selvästikin kevyemmästä päästä. Ensimmäisen kokeilun innostamana hankin pari muutakin eksistentialistin kaunokirjaa. Myös Kauniit kuvat -romaanin (1966) naispäähenkilön pään sisällä käy kova myllerrys, ja tunteet ailahtelevat hetken mukaan laidasta toiseen.

Laurence on nuori äiti, jolla on kaksi ihanaa lasta, komea menestyvä aviomies, tunteellinen rakastaja, mukava asunto ja mielekäs työ mainostoimistossa. Kaikki on hyvin, asenteesta riippuen, ja aivan yhtäkkiä voi myös ymmärtää, ettei millään ole merkitystä.

Laurencen henkilökohtaista kriisiä laajentavat ihmissuhdesotkut lähipiirissä: rakastaja käy liian vaativaksi, äiti ei suostu hyväksymään parisuhteensa päättymistä, aviomies tuntuu vieraalta, ja toinen tyttäristä alkaa saada uudelta ystävältään tietoa maailman epätäydellisyydestä.

Elämä on kokoelma kauniita kuvia. On vain päätettävä, pitääkö kuvista kiinni niiden haaletessa vai repiikö ne lopullisesti rikki.

Kommentit

Nella
Nellancholia

Olin aivan huumassa tästä kirjasta vuosia sitten. Olin hämmentynyt, koska en ymmärtänyt aivan kaikkea (luin sen enkuksi, kun kielitaito ei ollut aivan nykyistä tasoa, ja olin varmaan liian nuorikin), mutta tiesin, että nyt ollaan tärkeiden asioiden äärellä. Sait mut innostumaan. Täytyykin lukea koko juttu uudestaan!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hienoa, toivottavasti saat siitä uusia kulmia! :)

Kuvaputkessa

Pitäiskin ehdottomasti tarttua de Beauvoiriin, vihdoin ja viimein.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mäkin oon vasta aloittanut, janoan jo lisää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.