Stadin festariskenen odotettu tulokas: Sideways

P6120029-b.jpg

Ariel Pink

P6130132.JPG

Festarilauantai: yhden päivän ajan oli LÄMMIN.

P6120093-b.jpg

Aino Venna

P6130170.JPG

Jaakko Eino Kalevi

P6120087-b.jpg

The Jesus and Mary Chain

P6130139.JPG

Hetki cocktailkontissa

KIITOS #SidewaysHel!

Juuri tätä oli kaivattu: uutta helsinkiläistä vaihtoehtomusiikin festivaalia. Massafestariksi paisuneessa Flow’ssa ovat jo vuosien ajan soittaneet kaiken maailman Kanye Westit ja Alicia Keysit. Kun Kuudes Aisti ei kahden vuoden jälkeen saanutkaan jatkoa, jäi aukko ihmisen kokoisille festivaaleille. Sellaisille, joista ei löydy karsinoita firmojen VIP-vieraille ja joissa musiikki on jälleen pääosassa.

Kaksi loppuunmyytyä päivää, kuusi lavaa, hauskan sokkeloinen alue, ja Kellohallin vessaa ja Absolutin cocktailbaaria lukuunottamatta ei lainkaan järjettömiä jonoja tai ahdistavaa tungosta. Ruokatarjonnasta pisti esiin burgerikojujen dominanssi, mutta toki muutakin safkaa sai, Tacobotin tacoista Flavour Studion Suomi-tapaksiin. Juomapuolella ei voi kuin kiittää huikeaa valikoimaa: laatuviinejä, tuoreista yrteistä tehtyjä cocktaileja ja Helsinki Distilling Companyn uutta verigreippilonkeroa. Kahvitarjonnasta vastasivat Sävy ja Helsingin kahvipaahtimo.

Jos jostain pystyy valittamaan, niin aikaisesta kotiinmenoajasta. Olisi ollut kiva jatkaa pidempään, mutta perjantaina bändit lopettivat puolelta öin ja lauantaina jo yhdeltätoista. Ääniwallin viralliset jatkot jäivät väliin, koska Siltanen oli sopivamman etäisyyden päässä festarialueesta, minkä totesi moni muukin. Kaksipäiväisyys festareilla toimii – viikonloppu tuntuu pitkältä, kun sunnuntaina voi jo rauhassa brunssailla ja koota ajatuksia.

Kommentit (9)
 1. Täysin samaa mieltä, Sideways oli juuri sellainen festivaali, joka alkukesään tarvittiin! Toi kahden päivän festivaali oli hyvä veto, Flow-maratonissa sunnuntai alkaa usein olla jo suorittamista (varsinkin, jos on tanssinut jatkoilla aamuun saakka). Hyvä kirjoitus ja kuvista päätellen ollaan oltu samoilla keikoilla 🙂

  1. Niinpä, kaksi päivää toimii, mutta taas kahden päivän lippua on mahdoton ostaa, jos festarit ovatkin kolmipäiväiset 🙂

   Kiitos! Hyviä keikkoja oli 🙂

    

 2. Mäkin tykkäsin kovasti Sidewaysistä! Ekan päivän jälkeen keksin valitettavaksi vain vessojen vähyyden, mutta menivät sitten ja korjasivat senkin jo toiselle päivälle. 

  Toivottavasti sama meno jatkuu myös ensi vuonna. 🙂 

  1. No niinpä! Hieno suoritus kaiken kaikkiaan järjestäjiltä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *