Tällä viikolla: DocPoint ja DocFilm Helsinki

sume.jpg

Sumé – The Sound of a Revolution

imagine.jpeg

Imagine Waking Up Tomorrow And All Music Has Disappeared

Elokuvafestivaalivuosi alkaa perinteisesti DocPointista, joka järjestetään nyt jo 15. kertaa. Tänä vuonna seitsemässä päivässä esitetään 149 dokumenttielokuvaa.

Katsoin pari kiinnostavaa musiikkiaiheista dokkaria jo ennakkoon. Sumé – The Sound of a Revolution tutustuttaa grönlantilaiseen yhteiskuntaan ja rockbändiin, joka vahvisti saarelaisten identiteettiä 1970-luvulla. Imagine Waking Up Tomorrow And All Music Has Disappeared puolestaan kertoo taiteilijasta, jolla on aivan oma visionsa maailmasta.

Lisäksi festarilistallani ovat palkintoja kerännyt The Wolfpack, Pohjois-Koreaan sijoittuva Under The Sun ja Moskovan baletista kertova Bolshoi Babylon. Myös maailman ympäri liikkuva Sans Soileil kiinnostaisi, mutta taitaa valitettavasti jäädä kalenteripäällekkäisyyksien vuoksi väliin.

Elokuvien rinnalla suosittelen käymään Kaupungintalon Virka-galleriassa, jonka DocFilm Helsinki – Matka kaupungin muistiin -näyttely on esillä vielä sunnuntaihin 31.1. saakka. Ilmainen näyttely esittelee elämää Helsingissä eri vuosikymmenillä, alkaen sadan vuoden takaa. Sen paras anti on parin tunnin mittainen, dokumenttifilminpätkistä koostettu koukuttava esitys, jota voi katsella pimeässä teatterihuoneessa, mukavan pehmeisiin ja taaksepäin kallistuneisiin penkkeihin upoten. (Auki mape 9–19 ja la–su 10–16.)

SAM_0612.JPG

DocFilm Helsinki – Matka kaupungin muistiin, Virka-galleria

SAM_0614.JPG

DocFilm Helsinki – Matka kaupungin muistiin, Virka-galleria

Kommentit (2)
  1. Toi Sume kuulostaa kyl tosi mielenkiintoiselta! 

    1. Joo, se oli tosi symppis dokkari 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *