Viikonloppu Pariisissa osa 2 – retrospektiivejä ja kaupunkikuvaa

Kun keho on ravittu Pariisin kahviloissa ja ravintoloissa, voi mielen ruokkia kulttuurilla. Tässä pari vinkkiä kiinnostavista taidepaikoista juuri nyt sekä fiilistelyä kaupungin kaduilta.

lv1.JPG

Fondation Louis Vuitton

lv2.JPG

Fondation Louis Vuitton

Frank Gehryn suunnittelema, lokakuun lopussa avautunut Louis Vuitton -säätiön taidemuseo on kuin puiston keskellä purjeet pullollaan kelluva laiva. Erikoinen rakennus on jo itsessään nähtävyys. 

gerry1.JPG

World’s Fair, New York City, 1964 – Garry Winogrand 

gerry2.JPG

Drew Barrymore, Academy Awards, 1983 – Garry Winogrand 

Jeu de Paume -museossa on parhaillaan esillä mustavalkoisia valokuvia sodan jälkeisestä Amerikasta. Bronxissa syntyneen valokuvaaja Garry Winograndin tallentamista yksittäisistä hetkistä koostuu koko kansan tarinaa henkivä ajankuvaus. Winograndin retrospektiivin teokset ovat 1950–1980-luvuilta muun muassa New Yorkista, Los Angelesista, Chicagosta ja Portlandista. Näyttely on auki 8.2.2015 asti.

koons2.JPG

koons1.JPG

Centre Pompidoussa on parhaillaan esillä Jeff Koonsin komea retrospektiivi. Takuuvarmaa viihdettä! Näyttely on auki 27.4.2015 asti. Viereisestä näyttelytilasta puolestaan löytyy ranskalaisen Marcel Duchampin ja tämän aikalaisten töitä.

baker.JPG

Charlestontanssin ystävänä kävin tsekkaamassa Folies Bergère -teatterin julkisivua. Tässä paikassa New Yorkista kotoisin oleva tanssija-laulaja-näyttelijä Josephine Baker tanssi 1920-luvulla kuuluisan banaanitanssinsa ja tuli supertähdeksi. 

suklaakauppa.JPG

Vuonna 1761 perustettu suklaakauppa Á la Mére de Famille on Pariisin vanhin makeiskauppa ja toimii yhä alkuperäisessä pisteessään. Eihän tällaisen ohi voi kulkea astumatta sisään.

stmartin1.JPG

Pariisi ja katutaide – erottamaton yhdistelmä. Rue Lucien Sampaix, Canal Saint Martinin tienoilla.

stmartin2.JPG

Canal Saint Martin, Amélie-kulmia nämäkin eikä vain Montmartre.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *