West Coast osa 4: Seattlen parhaat

market3.jpg

Huikean kesäreissun raportointi jatkuu. Frasierin kotikaupunki (joskin sarja on todellisuudessa kuvattu Hollywoodissa ja Los Angelesissa), Boeingin ja Amazon.comin perustamiskaupunki, kahvikaupunki ja entinen grungekaupunki Seattle osoittautui miellyttäväksi paikaksi.

Mielenkiintoisin alue oli Capitol Hillin kaupunginosa, joka tarjosi muun muassa kolmen päivän korttelifestarit, ihania ravintoloita, maailman parasta vegaanisafkaa, viihtyisiä kahviloita, mahtavan indiekirjakaupan ja -levyliikkeen sekä vanhan ajan tunnelmaa huokuvan cocktailbaarin (Canon whiskey and bitters emporium, 928 12th Ave., josta en valitettavasti saanut hyviä kuvia).

Teimme retken myös itäiseen lähiöön, rauhallisen Washington-järven rannalle ja tirkistelimme Cobainin entistä kotia.

plum3.JPG

plum1.JPG

1. Plum Bistro (1429 12th Ave.)

Plum Bistro on loistavin vegaaniravintola, jossa olen koskaan ollut. Paikka tarjoaa niin lounasta, viikonloppubrunssia kuin illallistakin. Seinän korkuisten ikkunoiden ansiosta koko paikka avautuu lämpimällä säällä suoraan kadulle. Pinaatti-ricottacrepit todella maistuivat kuin niissä olisi ollut ricottaa – olin myyty. Eikä vegaaniruokavalion tarvitse todellakaan tarkoittaa kurinalaista kuivaa elämää: tarjolla on myös kaunis kokoelma cocktaileja, viinejä ja oluita. Paikalla on Seattlessa muitakin toimipisteitä sekä ruokarekka ja se on julkaissut oman vegaanikeittokirjan.

kirjakauppa2.JPG

levyliike.JPG

2. Digitaalisen murrokset kapinalliset: The Elliott Bay Book Company (1521 10th Ave.) ja Everyday Music (1520 10th Ave.)

The Elliott Bay Book Company on yli 40-vuotias itsenäisesti toimiva kirjakauppa ja kirjafanin olohuone. Top-listausten rinnalta löytyy oma hylly henkilökunnan suosittelemille kirjoille ja käsinkirjoitetut kuvaukset teoksista. Viihtyisässä, puulattioiden ja -parrujen hallitsemassa tilassa on kirjojen lisäksi kahvila, lukunurkkauksia, tapahtumia ja kaikenlaista kirjallista oheistavaraa. Painetut kirjat elävät ja muistuttavat, kuinka erilaista on ostaa kirja tällaisesta kaupasta kuin tilata tai ladata se verkosta. Ilmeisesti paikalla menee kaiken lisäksi paremmin kuin Barnes & Noblen kaltaisilla ketjuilla.

Vastapäätä kirjafanien olohuonetta puolestaan löytyy keidas musafriikeille. Everyday Musicin pitkät käytävät mykistävät ja tarjoavat tilaa selata rauhassa käytettyjen levyjen kokoelmaa. Itsenäisesti toimivalla yrityksellä on neljä muutakin pistettä Washingtonin ja Oregonin alueella.

rafla3.JPG

rafla2.JPG

3. Oddfellows Cafe + Bar (525 10th Ave.)

Eettisiä periaatteita noudattava rento ravintola Capitol Hillin ytimessä, jossa on paljaat tiiliseinät, valoa tuovat suuret ikkunat ja kaunis kalustus. Paikan sisustus ja huonekalut ovat 90-prosenttisesti roskista pelastettuja, kierrätettyjä tai uusiokäytettyjä. Ruoka tehdään mahdollisimman ekologisista ja orgaanisista raaka-aineista, ja kaikki paperitavara menuista take-away-astioihin on kierrätysmateriaaleista tehtyä ja kompostoitavaa.

stumptown1.JPG

stumptown2.JPG

4. Stumptown Coffee Roasters (1115 12th Ave.)

Portlandilainen pienkahviketju toimii myös Seattlessa ja New Yorkissa. Seattlen 12. Avenuen pisteestä löytyy sekä paahtimo että kahvila. Alakerrassa järjestetään päivittäin kello 15 maksutta noin tunnin mittaisia kahvimaisteluita asiantuntijan opastuksella.

cobainin_talo.JPG

cobainin_penkki1.JPG

5. Curt Cobainin muistolle: Viretta Park (171 Lake Washington Blvd E)

Nirvanan historiaan ja museotavaraan – mm. Kurt Cobainin vanhaan reikäiseen villaneuleeseen – voi tutustua kätevästi Seattlen EMP-museossa (325 5th Avenue N), joka grungeosastoa lukuun ottamatta muistuttaa hälyisyydessään Heurekaa.  

Autenttisempaa tunnelmaa voi hakea suuntaamalla rauhaisalle lähiöalueelle Lake Washingtonin rannalle ja siellä Viretta Parkiin,  jonka vieressä tiheän kasvillisuuden takana pilkottaa Cobainin viimeiseksi jäänyt koti. Puistossa voi istahtaa fanien viesteillä täytetylle muistopenkille.

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (2)
  1. Ihan mielettömiä paikkoja olet kiertänyt! Kyllä matkakuume taas herää näitä katsellessa 🙂 Niin mukavan näköisiä ravintoloita ja kahviloita!

    1. Oli kyllä mahtavia paikkoja! Enkä ole vielä edes ehtinyt kirjoittaa Portlandista… Suosittelen noita North-West-kulmia lämpimästi. Esim. tuolla Seattlen Capitol Hillissä ei ollut mitään syytä selvittää etukäteen, mitä kahviloita/ravintoloita tms. alueella suositellaan, kun tuntui, että kaikkialla tuli kivoja juttuja vastaan, kun vain käveli =)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *