Punajuuriset, sinihomejuustoiset piirakkatorttuloiset ilman munaa

Taas kasvisherkkuohje, nam!

Meillä on isohkot juhlat tuloillaan, ja näitä piirakkatorttuloisia (en siis todellakaan tiedä, miksi tälläisiä suupaloja pitäisi kutsua) ajattelin siellä yhtenä suolaisena tarjottavana tarjota. Kerrankin älysin testata ohjetta ensin, eikä sitten vasta juhlapäivänä stressata onnistuuko vaiko eikö onnistu. Näköjään onnistuivat ihan mainiosti. Maistuivat niin lämpiminä, huoneenlämpöisenä kuin jääkaappikylmänäkin. Testikappaleet hupenivat vallan mainiosti iltapalana, välipalana ja taisipa yksi mennä aamupalaksikin. Ja tietenkin yötyöläisen yöeväänä. Monikäyttöisiä siis! 

piirakkaloinen.jpg

Aura-punajuuritorttuhässäkät (munaton)

Pohja:

4 dl sämpyläjauhoja

1,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (noin kaksi tai kolme kappaletta, vähän riippuen koosta)

150 g voita

0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

1 isohko punajuuri raastettuna (vähemmän hienokin riittää)

1 ps (150g) sinihomejuustomurua

1 prk maitorahkaa

timjamia

mustapippuria tai valkopippuria

 

– Aloita raastamalla sekä porkkanat että punajuuri

– Sekoita huoneenlämpöinen voi jauhoihin nyppimällä, lisää porkkanaraaste ja vesi. Sotke nopeasti ja tyrkkää hetkeksi jääkaappiin

– Valmista täyte (eli sekoita kaikki sekaisin ja tyrkkää tämäkin jääkaappiin)

– Voitele muffinipelti huolella (ihan joka paikasta!)

– Levitä taikina koloihin ja esipaista 200 asteessa noin kymmenisen minuuttia

– Lusikoi täyte koloihin ja jatka paistamista 200 asteessa noin kaksikymmentä minuuttia

 

Helppo ohje ja herkullista on.

Ainoa rasittavuus on täyttää taikinalla 12 muffinipellin koloa.

Mutta sekin onnistuu.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.