Tavattoman hyvä (ja helppo) linssikastike
Haluaisin syödä enemmän kasvisruokaa arjessa.
Minä olen kasvanut potuilla ja jauhelihakastikkeella, karjalanpaistilla ja -piirakoilla, uunilenkillä ja muussilla, ja samaisia ruokia olen omassa taloudessani kokannut. Hyvin lihapitoista. Muutaman viime vuoden aikana on tuntunut siltä että kasvisruoka voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto arkiruokailussa, ei niinkään eettiseltä pohjalta vaan ihan koska liha kyllästyttää. Kanafilettä en saa enää kurkusta alas, jauheliha vielä uppoaa hyvin, mutta siihenpä ne vaihtoehdot sitten jäävätkin. Aika tylsää.
Olen yrittänyt opetella helppoja ja nopeita kasvisruokia, sellaisia jotka osaa tehdä unissaankin (tai kauheassa nälässä). Ei niitä takataskussa vielä montaa ole, mutta hyvällä tiellä ollaan. Tänään onnistuin linssiruuassa (ekaa kertaa linssit kokeilussa) niin hyvin, että pakko jakaa tämä sovellus. Että jos joku muukin tarvitsisi helppoa reseptiä. Aikaa menee noin vartti, joten tosi pikaruoka on kyseessä.
1 pkt punaisia linssejä
1 sipuli
1 paprika
3 valkosipulinkynttä
0,5 chilipalkoa
0,5 sitruunan mehu
1 kasvisliemikuutio
paseerattua tomaattia, ruokakermaa
currya, garam masalaa, suolaa, pippuria
Kuullota sipuli pannulla. Huuhtele linssit ja lisää pannulle yhdessä paseeratun tomaatin ja ruokakerman kanssa (vajaa puoli purkkia kumpaakin). Lisää loput mausteet. Keitä riisiä lisäksi. Syö.
Tuli niin hyvää, että yllätin ihan itsenikin. Ja lihansyöjäpuoliso hyväksyi, joten tätä tullaan tekemään toistekin. :)