Buranon saari - kuin kävelisi pitkin sateenkaarta

Pilvi Daily

Venetsiassa käydessämme teimme myös retken Muranon ja Buranon pienille saarille. Venetsian keskustasta pääsi tuonne kätevästi vaporetolla eli vesibussilla ja molemmat saaret ehti helposti kiertää yhden päivän aikana. Siinä missä Muranon saari on tunnettu taidelasistaan, on Burano tunnettu korkealaatuisesta pitsistään sekä värikkäistä taloistaan. Ja millaisia värejä taloissa olikaan! Kirkkaat värit ovat perimätiedon mukaan toimineet merkkeinä saarella asuville kalastajille, jotta he osaisivat sumuisessa säässä suunnistaa kotiin. 

Minusta oli mielenkiintoista huomata, että talot olivat aivan värikoordinoituja ja räikeistä väreistä huolimatta kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja kaunis. Talojen omistajat eivät saa lähteä maalaamaan talojaan mielivaltaisesti, vaan taloa maalatessa tulee pyytää viranomaisilta lupa. Lupakäsittelyn yhteydessä viranomaiset ilmoittavat kyseiselle talolle sallitut värit. Tuo järjestelmä on ollut käytössä kylän alkuajoilta asti. Hurmaavaa kylässä oli myös ikkunapokien ja -luukkujen täydellinen sommittelu talojen väriin sopiviksi, fantastinen kukkaloisto sekä värikkäät pyykit talojen seinillä. 

Myös pitsiä myytiin lähes jokaisessa kojussa. Pitsiä on nyplätty saarella jo 1500-luvulta lähtien ja 1600-luvulla korkealaatuisia käsitöitä alettiin toimittaa myös Ranskaan. Nuo kojujen pitsit eivät täytä perinteisin menetelmin valmistetun Buranon pitsin vaatimuksia, mutta turisteillekin myydään oikein kauniita pitsiliinoja, sateenvarjoja ja pitsiasusteita. 

Eikö olekin kaunis paikka? Noin heinäkuun kuumuudessa värit oikein syttyivät eloon ja tuolla olisi voinut vaellella kuvia räpsien vaikka toisenkin päivän. En muuten missään ole nähnyt niin montaa bloggaria tai IG-kuvaajaa samassa paikassa. Aasialaisilla mimmeillä oli mukanaan kokonainen kuvausporukka ja asujakin vaihdettiin jatkuvasti. Ymmärtäähän sen, paikka on todella kuvauksellinen.

Italia on kyllä mieletön maa, sinne mahtuu niin monta uskomatonta paikkaa.

 

Kommentit

Vlefja (Ei varmistettu)

sun blogi on aivan ihana! luin jostain aiemmasta postauksen kommentista että työskentelet markkinoinnin parissa. saisinko kysyä millainen koulutustausta sinulla on?

terveisin, alanvalintaa hsrkitseva abi :)

PilviCloud
Pilvi Daily

Kiitos, ihana kuulla :) Mulla on maisterintutkinto pohjoismaisista kielistä ja viestintää opiskelin sivuaineena. Markkinoinnin parissa olen työskennellyt valmistumisesta lähtien noin seitsemän vuotta niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Suurimmalla osalla tuolla alalla on yleensä kaupallinen tutkinto kylläkin. 

Tsemppiä abivuoteen, se on mahtavaa aikaa! :)

ida ihana
Kotona kaupungissa

Vau,

mitä kuvia!! Kauhea matkakuume iski... olisiko seuraava kohteeni sittenkin Italia?:)
 
https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 

PilviCloud
Pilvi Daily

Kiitos kovasti! Italiaa voin aina suositella ;)

Kommentoi