Buranon saari – kuin kävelisi pitkin sateenkaarta

Collage_Fotor-2.jpgCollage_Fotor.jpg

IMG_8065.jpg

Venetsiassa käydessämme teimme myös retken Muranon ja Buranon pienille saarille. Venetsian keskustasta pääsi tuonne kätevästi vaporetolla eli vesibussilla ja molemmat saaret ehti helposti kiertää yhden päivän aikana. Siinä missä Muranon saari on tunnettu taidelasistaan, on Burano tunnettu korkealaatuisesta pitsistään sekä värikkäistä taloistaan. Ja millaisia värejä taloissa olikaan! Kirkkaat värit ovat perimätiedon mukaan toimineet merkkeinä saarella asuville kalastajille, jotta he osaisivat sumuisessa säässä suunnistaa kotiin. 

IMG_7974_Fotor.jpg

IMG_8008.jpg

Minusta oli mielenkiintoista huomata, että talot olivat aivan värikoordinoituja ja räikeistä väreistä huolimatta kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja kaunis. Talojen omistajat eivät saa lähteä maalaamaan talojaan mielivaltaisesti, vaan taloa maalatessa tulee pyytää viranomaisilta lupa. Lupakäsittelyn yhteydessä viranomaiset ilmoittavat kyseiselle talolle sallitut värit. Tuo järjestelmä on ollut käytössä kylän alkuajoilta asti. Hurmaavaa kylässä oli myös ikkunapokien ja -luukkujen täydellinen sommittelu talojen väriin sopiviksi, fantastinen kukkaloisto sekä värikkäät pyykit talojen seinillä. 

IMG_8065.jpg

IMG_8035.jpg

IMG_7999.jpg

Myös pitsiä myytiin lähes jokaisessa kojussa. Pitsiä on nyplätty saarella jo 1500-luvulta lähtien ja 1600-luvulla korkealaatuisia käsitöitä alettiin toimittaa myös Ranskaan. Nuo kojujen pitsit eivät täytä perinteisin menetelmin valmistetun Buranon pitsin vaatimuksia, mutta turisteillekin myydään oikein kauniita pitsiliinoja, sateenvarjoja ja pitsiasusteita. 

Collage_Fotor4.jpgCollage_Fotor7.jpg

Eikö olekin kaunis paikka? Noin heinäkuun kuumuudessa värit oikein syttyivät eloon ja tuolla olisi voinut vaellella kuvia räpsien vaikka toisenkin päivän. En muuten missään ole nähnyt niin montaa bloggaria tai IG-kuvaajaa samassa paikassa. Aasialaisilla mimmeillä oli mukanaan kokonainen kuvausporukka ja asujakin vaihdettiin jatkuvasti. Ymmärtäähän sen, paikka on todella kuvauksellinen.

Italia on kyllä mieletön maa, sinne mahtuu niin monta uskomatonta paikkaa.

 

Kommentit (4)
 1. Vau,

  mitä kuvia!! Kauhea matkakuume iski… olisiko seuraava kohteeni sittenkin Italia?:)
   

   

  1. Kiitos kovasti! Italiaa voin aina suositella 😉

 2. sun blogi on aivan ihana! luin jostain aiemmasta postauksen kommentista että työskentelet markkinoinnin parissa. saisinko kysyä millainen koulutustausta sinulla on?

  terveisin, alanvalintaa hsrkitseva abi 🙂

  1. Kiitos, ihana kuulla 🙂 Mulla on maisterintutkinto pohjoismaisista kielistä ja viestintää opiskelin sivuaineena. Markkinoinnin parissa olen työskennellyt valmistumisesta lähtien noin seitsemän vuotta niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Suurimmalla osalla tuolla alalla on yleensä kaupallinen tutkinto kylläkin. 

   Tsemppiä abivuoteen, se on mahtavaa aikaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *