Terveisiä kotiin

SAM_1017_Fotor.jpg

SAM_1018.jpg

SAM_1023.jpg

Hei, 

Mitäs sinne Suomeen kuuluu? Täällä on kaikki hyvin. Lämpöä on vielä päivisin noin 25-30 astetta, eli pystyy hyvin olemaan rannalla ja pelailemaan lentopalloa. Iltaisin ja öisin on jo paljon kylmempää ja jouduin ottamaan sänkyynkin peiton pelkän lakanan tilalle. Kaikki paikalliset pukeutuu päivisin pitkiin housuihin ja huppareihin… varsinkin koulussa tuntee ittensä kyllä niin turistiks kun hikoilee jo pelkissä sortseissa ja topissa samaan aikaan kun vieressä istuu espanjalaiset farkkutakit päällä. 

Mulla alkoi koulu pari viikkoa sitten ja toistaseksi on ollut aika helppoa. Espanjan kurssi ja toinen kurssi, joka liittyy jotenkin automaatioon ja erilaisiin mittauksiin ovat vaikeimpia. Automaatiokurssi ei muutenkaan ole lempikurssini, sillä se on puoliksi espanjaksi ja jossain vaiheessa täytyy käyttää Matlabia. Lukujärjestyksen aikataulu on myös melko kummallinen; mulla saattaa olla aamuisin tunnit kahdeksasta puoleen päivään ja seuraava tunti alkaa iltaseitsemältä. Onneksi koulu on kuitenkin melko lähellä, joten voin hyvin käydä kotona välissä. 

Oon ehtinyt koulun lisäksi puuhailemaan aika paljon kaikenlaista muutakin. Oon matkustanut Malagaan ja Barcelonaan, viikonloppuisin on käyty vaeltamassa ja ihailemassa kyliä Valencian ympärillä. Eilen käytiin kavereiden kanssa roadtripillä. Barcelonaan matkustan vielä uudestaan, mutta haluan käydä myös Madridissa ja jossakin vaiheessa saatan matkustaa Espanjan ulkopuolellekin. Matkustaminen täällä on melko helppoa, vaikka junat saattavatkin silloin tällöin saapua perille hippusen myöhemmin kuin oli tarkoitus. 

Oon oppinut puhumaan espanjaa jo paljon paremmin, mutta on kyllä vielä paljon opeteltavaakin. Toivon, että saan jatkettua espanjan opiskelua ku palaan Suomeen. Olisi ihanaa osata kieli läpikotaisin, eikä jättää sitä tasolle ”CV:ssä lukee hyvä, mutta jos puhua pitää niin ei kyllä onnistu”, jolla ruotsini on. Yritän myös harjoitella ymmärtämään espanjaa paremmin ja paremmin, sillä se on kaikkein vaikeinta. 

Ennen kaikkea oon tällä hetkellä todella onnellinen et lähin tälle reissulle. Valencia on ihana paikka ja elämä on hyvää. Odotan kuitenkin myös Suomeen paluuta ja saunaan menoa helmikuussa. Nähdään silloin!

Terveisin, Roosa

PS. Hyvää syntymäpäivää vielä äiti ❤️

PPS. Lähetin ihan oikeesti nää kortit tällä viikolla, mutta unohdin kirjottaa jokaseen keltä ne on… kyl te varmaan tiiätte!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *