30 before 30 bucketlist

Näitä valmiita listoja on netti pullollaan, mutta valitsin kaikista vaihtoehdoista tämän. On aika tarkistaa, paljonko olen tajunnut elämässäni tehdä ennen 30-vuotiaaksi siirtymistä (nyt se on siis jo myöhäistä). Tästä tulee hauskaa! 🙂

1. Matkusta maahan, jonka kieltä et osaa. Done! mm.  Kreikka, Kroatia, Norja, Tsekki, Espanja.

2. Käy treffeillä henkilön kanssa, joka ei ole tyyppiäsi. En ole ihan varma olenko tehnyt tätä. Ainakin yksi ex-mies oli jotakin ihan muuta johon yleensä ihastuin.

3. Aloita säästäminen. Olen säästänyt jo monen monta vuotta, mutta säästöt kuluivat aika sentilleen meidän häihin, joten on aika aloittaa taas alusta.

4. Ota riski: käy hyppäämässä laskuvarjohyppy yms. Ajoin moottoripyöräkortin ja hankin itselleni oman pyörän.

5. Aloita sijoittamaan. Olen sijoittanut jo useamman vuoden matalan riskin rahastoon, mutta täytyy myöntää, että olen sijoittamisessa aika untuvikko. Pitäisi ottaa Julia Thurenista mallia ja ottaa hänen podcastinsa vihdoin kuunteluun.

6. Muodosta oma mielipiteesi politiikan saralla. Viime eduskuntavaaleissa sain aika vahvan käsityksen siitä, mitä mieltä olen asioista politiikassa, koska tein valtavasti taustatyötä ennen äänestyskoppiin astumista. Ensimmäistä kertaa äänestin ”tosissaan” ja toivoen, että äänelläni on vaikutusta.

7. Lopeta kaunan kantaminen ja kadehtiminen. On todella vähän asioita, joista kannan kaunaa, mutta sain hiljattain päätökseen yhden sellaisen asian työn saralla ja olen siitä tyytyväinen. Kateutta tunnen aika harvoin ja sellaisista asioista kuin paksut hiukset, pitkät ripset jne muusta kevyestä aiheesta.

8. Aloita keräilemään jotakin. Joskus keräilin muumimukeja ( ehkä vuoden).

9. Tee roadtrip maan läpi. Olen ollut roadtripeillä Suomessa, Baltialla ja matkannut Saksan, Hollannin ja Belgian kautta Ranskaan. Tuo viimeinen reissu ei tosin vastannut ihan perinteistä roadtrippiä, vaan porhallettiin bussilla nopeasti maasta toiseen.

10. Maksa pois luottokorttivelkasi. En ole onneksi tarvinnut luottokorttia montaakaan kertaa elämässäni ja olen maksanut velat aina melkein saman tien pois.

11. Mene kuuntelemaan livenä musiikkia, jota rakastat. Olen käynyt kuuntelemassa tosi vähän livemusiikkia ja mieleenpainuvin on ollut Queenin keikka Hartwall-areenalla.

12. Aseta itsellesi vuosittainen lukutavoite. Olen aina ollut kova lukemaan, mutta viime vuosina oikeat kirjat ovat väistyneet äänikirjojen tieltä. Lukea pitäisi ehdottomasti enemmän. Mitään vuosittaista lukutavoitetta ei ole koskaan ollut, mutta pitkillä kesälomilla lainasin aina kasan kirjoja ja päätin, että luen ne loman aikana.

13. Pääse yli pelosta. Lapsena ja nuorena pelkäsin pimeää. Olen siedättänyt itseäni pimeälle ja en koe sitä enää samalla tavalla, mutta ikä on tehnyt myös tehtävänsä asian kanssa.

14. Hanki tatuointi. Hankittu. Otin tatuoinnin pohkeeseeni veljeni muistolle viisi vuotta sitten.

15. Liity klubiin/ ryhmään/ joukkueeseen/ porukkaan. Lasketaanko juoksukoulun porukka? Olen joskus pelannut joukkueessa salibandyä, mutta se ura loppui aika lyhyeen.

16. Hemmottele itseäsi jollakin tosi kalliilla. En ole tainnut ostaa, mitään tosi kallista, mutta toki pieniä juttuja kuten kasvovoiteita, vaatteita yms. Haaveilen 7000€:n kamerasta ja objektiivista ja matkasta Italiaan.

17. Ole ensimmäinen joka antaa ablodit. En ole kiinnittänyt tähän huomiota, mutta pitää kokeilla tietoisesti joskus.

18. Juokse maraton. En ole tehnyt. Ehkä tämä voisi olla asioita, joita toteutan ennen kuin täytän 40.

19. Anna itsellesi anteeksi. Olen tainnut antaa, koska tunnen olevani tasapainossa itseni kanssa eikä minulla ole asioita, jotka vaivaisivat mieltäni.

20. Opettele kokkaamaan. Done! Olen mielestäni hyvä peruskokki ja paljon on tultu eteenpäin viimeiset 10 vuotta, kun parikymppisenä bravuurini oli vielä ranskalaiset ja nakit.

21. Syö tosi kallista ruokaa. En ole oikein hienosteluruokatyyppiä, mutta olen käynyt kerran Turun Kaskiksessa.

22. Maksa jotakin tuntemattoman puolesta. Olen joskus tarjoutunut maksamaan kassalla edelläolevan asiakkaan ostoksista jonkun summan, kun häneltä on se puuttunut. Nykyään kun raha on virtuaalista, tällaisia tilanteita tulee tosi vähän.

23. Yritä rikkoa maailmanennätys. En ole kokeillut! Mikäköhän se voisi olla?

24. Osallistu olympialaisiin. Ei tule tapahtumaan tulevaisuudessakaan.

25. Valitse kohde/aihe ja suhtaudu siihen intohimolla. Intohimonkohteitani ovat valokuvaus, vaellus ja metsässä oleminen sekä juoksu.

26. Tee sukupuu. Tämä olisi mielenkiintoista toteuttaa.

27. Näe Broadway show. En valitettavasti ole nähnyt, mutta ehkä vielä joskus.

28. Tee merkityksellistä työtä. Nykyinen työni on merkityksellistä, koska teen töitä lasten kanssa.

29. Kehity asiantuntijaksi jossakin asiassa. Olen ehdottomasti asiantuntija Harry Potter-kirjoissa ja muissakin Tylypahkan asioissa. Mahtavaa!

30. Tee lista asioista, joita aiot tehdä ennen kuin täytät 40. Tämän aion ihan ehdottomasti tehdä ja yrittää toteuttaa mahdollisimman hyvin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *