Harmaa lohtuvillapaita

Siihen kääriytyminen sateisena päivänä tuntuu vähän kuin lohdulliselta ja lämpimältä syliltä, jonka uumenista voi kaivautua sopivan hetken tullen neulomaan vähän lisää tai lukemaan kirjaa.

Tämän villapaidan esittely on jäänyt unohduksiin ihan liian pitkäksi aikaa! Olen nimittäin kääriytynyt siihen jo pitkin talvea, kun olen ollut ulkoilun jäljiltä kohmeessa. Silti vasta nyt muistin kirjoittaa siitä tänne blogiin. Ajatus yksivärisestä, pitkästä neuleesta alkoi kypsyä mielessäni jo silloin, kun tein tätä Alasuq Polarin villapaitaa saman merkkisestä langasta. Lanka on Hjertegarn Natur Uld ja huomasin nopeasti miten pehmeää se on, vaikka onkin tehty 100% villasta. Neule ei kutita käytössä ja ajattelin, että olisi ihana tehdä iso muhkea neule, jonka voi vetäistä päälle mihin vain. Olen kulkenut tässä jokapaikan villapaidassa töissä, pihamaalla, puutarhassa, avantouinneissa ja metsäretkillä. Siihen kääriytyminen sateisena päivänä tuntuu vähän kuin lohdulliselta ja lämpimältä syliltä, jonka uumenista voi kaivautua sopivan hetken tullen neulomaan vähän lisää tai lukemaan kirjaa.

Villapaita on neulottu Alasuqin ohjetta mukaillen koossa XL ja hihat halusin pussittavaksi heti ranteiden joustinneuleen jälkeen, joten lisäsin ison määrän silmukoita puikkoja vaihdettuani. Lankaa paitaan kului n. 900-1000g ja puikkoina käytin 4 ja 6 kokoisia. Neuleessa on enemmän pituutta kuin ohjeen villapaidassa. Kaula-aukko jäi ehkä aavistuksen isoksi ja sen muokkaaminen on ollut tehtävälistalla jo pidemmän aikaa. Ajattelin päätellä kauluksen enemmän riddareissa käytettävällä i-cord tekniikalla, jolla kaulukseen tulee kiva reuna. Natur uldin lanka on nopeasti neulottavaa ja ihanan pehmeää, mutta huopuu käytössä jonkin verran. Siihen kannattaa siis varautua, jos paita on kovalla käytöllä. Viihdyn tässä villapaidassa melkein aina jos päivät sattuvat olemaan vähänkin viileämpiä ja alle mahtuu mainiosti kevyt tuulenpitävä kerros.

hyvinvointi diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *