Varo mitä toivot, se saattaa toteutua


Varmaan jokaisen suusta on joskus lipsahtanut lause: ”Voi kun päivässä olisi enemmän tunteja.”  Nyt taitaa olla edessä sellaiset ajat, että monella tämä toive toteutuu, mikäli Suomi ottaa mallia muista Pohjoismaista ja pysäyttää kaiken mahdollisen toiminnan estääkseen Korona-viruksen leviämisen. Se taitaa tässä vaiheessa olla jo mahdotonta, mutta omasta mielestäni olisi silti kannattavaa ainakin yrittää suojella riskiryhmään kuuluvia kaikin tavoin. Se tarkoittaisi omalla kohdallani myös työpaikkani ja kouluni sulkemista. Nyt jo kaikki tulevien viikkojen menot, harrastukset ja tapahtumat on peruttu ja olen pyöritellyt peukaloitani kotona suurimman osan viikonlopusta. Jos sillä voisin kuitenkin estää esimerkiksi isovanhempiani saamasta tartuntaa, se ei haittaa yhtään.

Luojalle kiitos, että yksi rakkaimmista harrastuksistani on juoksu ja sitä voi tehdä missä vaan ja milloin vaan, joten pystyn harrastamaan sitä, vaikka kaikki muu maailma pysähtyisikin. Olen joutunut tosissaan painimaan sen kanssa, olenko jo tarpeeksi parantunut tästä edellisestä flunssasta aloittaaksesi juoksun taas ja toistaiseksi olen käynyt vain reippailla kävelyillä.

Nyt pitäisi tosissaan pohtia, mihin haluaisin ylimääräiset tunnit päivissäni käyttää. En haluaisi vajota sohvan pohjalle tuijottamaan pelkkää netflixiä ja räpeltämään puhelinta, vaan tehdä kaikkia niitä kivoja juttuja, joihin arjessa ei muka normaalisti ole aikaa. Laskin, että jos vapaa-ajastani poistaa joogatunnit, ystävien treffailut,salitreenit ja uimisen, ylimääräistä aikaa viikossa jää karkeasti noin 7,5 tuntia. Eli aika paljon tunteja käytettäväksi nyt niihin asioihin, joita ei ole muuten koskaan aikaa tehdä. Listasin alle muutaman jutun, joita haluan tulevina viikkoina tehdä enemmän.

  • Syön kiireettömiä aamupaloja, joka aamu.
  • Luen Maan lapset- kirjasarjan alusta loppuun. Pidän kolmesta ensimmäisestä kirjasta tosi paljon, mutta aina loppuu aika tai kiinnostus kesken enkä ole lukenut sarjaa vielä koskaan kokonaan.
  • Kokkailen ja panostan arkiruokiin. Erityisesti kokeiluun menee uusia kasvisruokareseptejä, koska haluaisin että meillä päästäisiin joskus lihansyönnistä eroon.
  • Leivon isoäidin ohjeella pullaa. Olen sanonut hänelle jo ihan liian monta kertaa, etten ole ehtinyt leipoa.
  • Maalaan vesiväreillä. Suunnittelemastani lastenkirjasta puuttuu vielä hahmoja.
  • Pidetään kotona kunnon lautapeli-ilta. Niitä on kyllä ollut ilman korona-virustakin, mutta nyt voitaisiin pelata useammin.
  • Silitän lakanat ja vaatteet ( mitä en muulloin tee kuin pakon edessä). Haaveilen aina sileistä lakanoista, mutta en ehdi tehdä asian eteen mitään.
  • Opetan lapsen pelaamaan vanhoja kunnon korttipelejä. Ollaan nyt pelattu aina pari kierrosta illassa Mustaa-Maijaa tai Paskahousua.
  • Juoksen, juoksen ja juoksen. Flunssan takia se on ollut nyt tauolla jo pari viikkoa ja en jaksa odottaa, että pääsen liikkumaan. Jos ensi viikon säätiedotus pitää paikkansa ja saadaan aurinkoisia plussakelejä, niin taidan uskaltautua polkujuoksemaan.

Toivottavasti pysytte kaikki terveinä🖤

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *