Pirteä porkkanakeitto

Tämä herkku porkkanakeitto valmistui soveltaen suurin piirtein neljää eri Google-haulla löytynyttä reseptiä, mutta lopputulos oli silti varsin mainio. Päälle voi halutessaan lisätä murustettua pekonia, mutta muuten resepti sopii kasvispäiviin (joita meillä yritetään harrastaa 1-2 päivänä viikossa). Keiton erikoisuus piilee maapähkinävoissa ja meidän 8 vee ilmoitti, että voi jatkossakin syödä tätä, kunhan muistan laittaa joukkoon maapähkinää. Kuvissa näkyy uutukaiset Arabian Mainio sarastus-astiat, jotka sain synttärilahjaksi ja tykkään näistä niin!  Tässäpä teillekin resepti. 🙂

Porkkanakeitto

  • 5-6 porkkanaa
  • 1 bataatti
  • 3 kevätsipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • öljyä
  • 1 kasvisliemifondi
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1dl kookosmaitoa
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua timjamia

Pilko porkkanat, bataatti, kevätsipulit ja valkosipulit ohuiksi paloiksi ja kuullota pannulla öljyssä. Laita vesi kiehumaan ja lisää kasvisfondi.

Keitä kasvikset pehmeiksi, ota hiukan keitinlientä talteen. Lisää joukkoon kookosmaito, maapähkinävoi ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kasvislientä tarvittaessa, jotta sose ei jää liian paksuksi.

Paista pekonit rapeiksi ja murusta porkkanakeiton pinnalle.

koti ruoka-ja-juoma