Suussa sulava valkosuklaacookie
Tehtiin viime sunnuntaina vanhemmille ja siskon perheelle tarjottaviksi ihania valkosuklaisia keksejä, joiden reseptin sain faceystävältäni. Aivan superherkullisia herkkuja, joita teki mieli napsia koko ajan. Näitä oli helppo tehdä myös lapsen kanssa ja keksit olivat nopeasti valmiita. Kulhot ja lastat oli nopeasti nuoltu kiiltävän puhtaiksi. Uskoisin, että yhtä maukkaita keksejä tulee vaikka vaihtaisi valkosuklaan maitosuklaaseen. Tein tuplamäärän, koska meillä oli monta herkuttelijaa kylässä ja ehkä mahdollisesti halusin varmistaa, että illaksi jää pari herkkupalaa itsellekin. 🙂
Ohje tulee tässä:
Valkosuklaa cookiet (16-18kpl)
170g voita
n. 2dl fariinisokeria
reilu 1/2 dl sokeria
1 kanamuna, huoneenlämpöinen
n. 4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
250g valkosuklaata
1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Pilko valkosuklaa karkeasti veitsellä. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kanamuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouhe sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
3. Ota taikina jääkaapista ja lämmitä uuni 175 C. Ota lusikalla reiluja nokareita taikinaa ja muotoile pyöreiksi palloiksi ja asettele pellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä.
4. Paista keksejä uunin keskitasolla 12-14 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä, mutta ovat vielä pehmeitä. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
Herkullista päivää!