Täydellinen tortillaperinne
Heipsan!
Koska eilen oli itselleni tavallaan niinkuin lauantai, niin päätettiin sen vuoksi kokkailla tortilloja. Arkivapaat on ihan kivoja ja silloin pystyy ottamaan sitä kuuluisaa omaa aikaa itselleen. Viikonlopuissa on kyllä oma taikansa, joten ihan hyvä, että normaali arki alkaa taas keskiviikkona.
Jokaisella keski-iän kynnyksellä kamppailevalla ihmisellä pitäisi olla jo ne omat tortillaperinteet hiottuna valmiiksi. Jos on siis ylipäätään tortillaihminen. Meillä on jo muutaman vuoden ollut tietyt jutut, joita tortilloista pitää löytyä tai muuten niistä puuttuu ”se jokin”. Joillakin tämä oma rutiini on niin vahva, että sitä ei saa mennä kukaan muuttamaan. Jauheliha ehkä paistetaan tietyllä tavalla tai tortilloista löytyy jokin salainen ainesosa, joka on vain oman perheen tiedossa. Tortillat ovat siis varsinainen taiteenlaji!
Me keskitytään aika paljon kastikkeisiin/ dippeihin. Lisäksi oma ehdoton suosikkini on kana, joka kieritetään crispy chiken-mausteseoksessa ja paistetaan uunissa rapean rapsakaksi. Ohjeet näihin superherkkuihin on vuosien varrella kerätty ympäriinsä ja esimerkiksi juustokastikkeen ohje on jo melkein 10-vuotta vanha ja sitä laitettiin alun perin nachovuokaan. Kanojen mausteesta nappasin vinkin talteen Levillä eräällä laskettelureissulla ja niinpä meille on kerääntynyt aika hyvät ohjeet täydellisten tortillojen kokkailuun. Tortillat ovat omasta mielestäni hyvä lauantai-illan herkku, josta ei tule liian raskas olo. Lättyjen olisi hyvä olla täysjyvää ja suurin osa niistä täytetään kasviksilla. Ja nyt jo monen vuoden kokemuksella, niitä kannattaa syödä vain yksi. Toista ei jaksa. Koskaan.
Laitan tähän alle mitä meidän tortilloissa on ihan kokonaisuudessaan:
Täysjyvä tortillapohjia
Tacomausteseoksella maustettua naudan jauhelihaa
Crispy chiken- maustettuja kanafilesuikaleita
Salaattia, kurkkua ja tomaattia
Turkkilaista jogurttia & Ranch-dippimaustetta
Turkkilaista jogurttia & Sweet chili- dippimaustetta
Ranskankermaa halukkaille
3 juuston ruokakermaa cheddarilla
Tacolastuja (muruina tortillaan ja muuten vaan)
Bon apetit!