Aamupalan 5 suosikkia

IMG_3775.JPG

Hej!

Nyt kun arki on rullannut meillä jo melkein kaksi viikkoa ja koulut ja harrastukset sekä muut menot ovat alkaneet hahmottua, ajattelin naputella tänne omia aamupalasuosikkejani. Ne ovat vakiintuneet aamupalapöytään eteenkin arkena, mutta myös viikonloppuisin, jokin näistä herkuista eksyy useasti lautaselle. Olen tietoisesti jättänyt leivän syömisen vähemmälle viime kuukausina ja sen huomaa omassa olossa heti. Pidemmittä puheitta tässä mun aamupalojen 5 suosikkia.

Kreikkalainen jogurtti, gluteenittomat kaurahiutaleet & smoothie

Tämä nopea arjen aamupala on helppo napata mukaan töihin ja valitsen tämän useimmiten arkena lautaselle. Smoothiena käytän Marlin hedelmäistä sosetta, joka antaa raikkaan maun jogurtille. Provenalla on isoja gluteenittomia kaurahiutaleita ja päälle laitan marjaa tai hedelmää. Ehdoton suosikkini on vadelma tai pensasmustikka. Nams!

IMG_3883.PNG

Kaurapuuro mustikoilla

On ikisuosikkini ja suosin sitä erityisesti kylmemmillä ilmoilla, koska silloin on ihana saada jotakin lämmintä aamupalaa. Päälle heitän pakastimesta mustikoita ja tyrnejä ja nokareen voita. En tiedä onko kyse vain psykologisesta vaikutuksesta, mutta minusta tuntuu, että kaurapuuro suorastaan hellii vatsaa.

Smoothie

Kiireisten aamujen pelastaja, jonka voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja juoda matkalla töihin. Suosin smoothieissa marjoja ja jogurttia sekä manteli- tai kauramaitoa. Joukkoon sekoitan usein myös chiansiemeniä tai riisiproteiini, jotta saan smoothiesta vähän tuhdimman. En tykkää laittaa pähkinöitä, sillä ne ovat aikamoisia kaloripommeja ja ne on kiva syödä ihan sellaisenaan. Smoothiessa pähkinät menevät mielestäni hukkaan.

IMG_2030.JPG

 

Paahdetut ruisleivät

Olisin voinut kirjoittaa tähän suoraa ruisleipien tilalle Fazerin ruispuikulat, koska ne ovat ruisleipien parhaimmistoa ja mieluiten syön niitä. Yritän pitää leivän puputtamisen minimissä, joten paahdetut puikulat ovat enemmänkin viikonlopun hitaiden aamupalojen herkku. Päälle vihanneksia, kermajuustoa ja kalkkunaleikkelettä. Ruisleipien kanssa tulee usein eteen se ongelma, että silloin alkaa kovasti tehdä mieli kaakaota.

Banaaniletut

Teen lettuja harvoin, mutta ne ovat aina herkullinen vaihtoehto aamupalalle, silloin kun niitä on aikaa paistaa. Banaanilettuihin saa upotettua hyvin kaikki ylikypsät banaanit ja joukkoon lisätään vain kanamunaa, kaurahiutaleita sekä pieni ripaus leivinjauhetta. Paistan ne pannulla öljyssä, lisään päälle teelusikallisen hunajaa ja marjoja. En ole juurikaan kaivannut tavallisia jauholettuja näiden jälkeen. Bon apetit!

IMG_3764.JPG

 

-Annika

koti ruoka-ja-juoma