Ankanrintaa timjamikastikkeessa

IMG_6813.JPG

Valmistin eilen itsenäisyyspäivän kunniaksi ankanrintaa timjamikastikkeessa, paksoita ja paahdettuja kasviksia. Halusin tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ja koska aika usein kaupassa tartutaan siihen nautaan tai possuun, oli ankan valitseminen myös kivaa vaihtelua ruuan laittoon. Laitan ohjeen myös tänne, sillä ankka oli tosi helppo kokata ja onnistui ihan ensikertalaiseltakin. Söin ankkaa ensimmäistä kertaa viime kesänä Latviassa ja se on jäänyt mieleeni yhtenä herkullisimmista annoksista joita olen maistanut. Paksoi eli pinaattikiinankaali on vähän tuntemattomampi kasvis ja tutustuin siihenkin vasta Latvian reissulla, mutta paistettuna sopi ankan kanssa oikein mainiosti.

Paistettu ankanrinta

1. Ota ankka huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Pyyhi se kuivaksi talouspaperilla. Aseta ankanrinta kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin (itse käytin valurautapannua). Pannu saa kuumentua rauhassa ja näin ankan rasva ei ala kärytä.

2. Kun pannu on kuuma, anna ankan paistua n. 5 minuuttia tai kunnes rasvapuoli on ruskistunut ja rapea. Käännä. Jatka paistamista toiselta puolelta vielä sen aikaa, että sekin ruskistuu. Nosta filee lopuksi pannun kanssa uuniin 180 asteeseen kypsymään vielä n. 5-6 minuutiksi. Ankka on valmis kun sisälämpötila on n. 55 astetta.

3. Mausta fileet reilusti suolalla ja pippurilla ja anna niiden vetäytyä rauhassa n. 15 minuuttia. Älä kääri folioon, sillä rapea pinta hautuu muuten pehmeäksi.

Timjamikastike

Kaada HK:n demi glace kastike kattilaan. Hienonna yksi salottisipuli. Lisää sipuli, 1dl punaviiniä, muutama oksa timjamia, suola ja pippuri kastikkeeseen. Keitä 15 minuuttia ilman kantta ja lisää lopuksi pieni nokare voita.

 

p.s Jos joltain löytyy herkullisia kasvisruokia, joita kannattaa kokeilla, niin vinkkiä voi laittaa allekirjoittaneelle.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli