Eukalyptuskranssit

 

Eukalyptuksista ja niiden tuoksusta tulee nykyään mieleen meidän viimekesäinen reissu Madeiralle. Siellä eukalyptusmetsissä kulkiessa meinasin seota täysin, sillä joka puolella oli silmänkantamattomiin ihania oksia, joista olisi voinut tehdä vaikka kuinka upeita kimppuja ja asetelmia. Olen jostain syystä edelleen mieltynyt vihertäviin ja hailukan värisiin kimppuihin ja eukalyptuksen oksat ovat niihin juuri sopivia. Tällä kertaa mielessä oli kimppujen sijaan kuitenkin kranssit, sillä pihavarastoa siivotessa silmiini osui pitkästä aikaa metalliset vanteet, joissa oli viime jouluna ruscusta sekä kuusenhavuja. Jätin renkaat odottamaan eukalyptusten saapumista kauppoihin ja ei sitä tarvinnut montaa päivää odotellakkaan, kun silmiini osui K-Citymarketin eukalyptuspuntit. Voi sitä onnen määrää, kun kannoin kotiin kolme kappaletta kimppuja.

Olen itse ostanut metallivanteet askartelukaupasta, mutta yhtä hyvin ne voi tehdä itse paksusta metallilangasta tai metallisesta henkarista. Lisäksi kransseihin tarvitaan ohutta rautalankaa tai kukkalankaa ja sivuleikkurit.Yhteen kranssiin meni n. 6 oksaa eukalyptusta, koska sidoin ne kiinni vanteeseen vähän lomittain, jotta seppeleestä tulisi tuuheampi. Olen nähnyt myös kauniita kransseja, joissa oksat on kiinnitetty vain vanteen toiselle puoliskolle, jolloin oksia ei tarvitse kuin muutaman.

Oksat oli helppo kiinnittää ohuella rautalangalla ja lopputulos on huomaamaton. Ripustin lopuksi kranssit juuttinarulla astiakaapin oveen kuivumaan. Kuivuessaan lehtien väri muuttuu vielä aavistuksen verran hopeisemmaksi, mutta ne säilyttävät hyvin muotonsa ja oksat kestävät tosi hyvin pitkänkin ajan. Näitä kransseja ei siis tarvitse uusia montaa kertaa vuodessa. Hyvä DIY-projekti kaikille kaltaisilleni hätähousuille, joille pitää tulla valmista heti eikä nyt. Lähempänä joulua alkaa havukranssien taiteilu ja tänä vuonna aion tehdä ison ja tuuhean seppeleen oveen.

Kertauksena vielä välineet eukalyptuskransseihin:

  • eucalyptuksen oksia 5-6kpl
  • metallinen vanne tai paksua metallilankaa vanteen tekoon
  • sivuleikkurit
  • ohutta rautalankaa tai kukkalankaa sitomiseen
  • ohutta juuttinarua ripustamiseen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *