Haaveita ja suunnitelmia tulevalle kesälle

Reissu uusiin maisemiin. Ollaan kesän vapaudesta hurmioituneena alettu tiirailla lentoja lämpimään. Ensimmäinen suunnitelma oli roadtrip Lofooteille, mutta alettiinkin haaveilla Italian maisemista. Kerrankin maailma on avoinna ja voi suunnitella loman miettimättä ketään muuta kuin itseä.

Vaellusreissuja kansallispuistoihin. Lomalla on aikaa tehdä päivänmittaisia vaelluksia lähialueen puistoihin ja olen jopa harkinnut, että yöpyminen laavulla olisi kiva kokemus. Ilman hyttysiä. Ja kun on tarpeeksi lämmintä.

Kaupunkiviikonloppu vieraassa kaupungissa. Turku on mahtava kesäkaupunki, mutta välillä on kivaa lähteä ihan muualle viettämään viikonloppua. Erityisesti Tampere ja sen kauppahalli ja kirppikset kiinnostaisivat.

Kasvimaan kuopsuttelua. Kasvimaan ja kasvihuoneen hoitaminen ovat tänä kesänä rentoutumiskeinoja nro 1. Odotan jopa nurmikon leikkaamista, kun viime kerrasta on niin paljon aikaa, mutta eiköhän tuo tunne kuitenkin karise kesän aikana.

Auringossa makaamista.

Grillijuhlia ystävien kanssa. Viime kesän hitti uudessa kodissa, jota odotetaan jo innolla.

Mansikoiden poimintaa. Ämpärini ovat valmiina takakontissa, kunhan lähitilan mansikat kypsyvät.

Mattopyykkiä ja mäntysuovan tuoksua. Hyvää tekemistä helteiselle päivälle ja puhtaat matot on vaan jotain sellaista, jota ei pelkällä imuroimisella saa aikaan.

Laiskoja päiviä ilman velvollisuuksia. Ihana herätä hitaasti niinä aamuina, kun tietää ettei tarvitse tehdä mitään tai mennä minnekkään.

Uppoutumista Napoli-kirjasarjaan pihakeinussa. Olen kuunnellut ensimmäisen kirjan ja aloittanut toista, mutta Napoli-sarja on tarkoitettu luettavaksi kuumana kesäpäivänä terassin riipputuolissa. Mielellään jäätelön kanssa.

Ensimmäisten itsekasvatettujen tomaattien maistelua. Ja kurkkujen.

Vierailu Turun taidemuseossa. En ole käynyt vuosikausiin ja mieheni ei ikinä, joten asia pitää korjata lomalla.

Pyöräretkiä uimarannalle. Eväskori tarakalle ja takaisin vasta, kun aurinko laskee puiden taakse.

Hitaita kävelyitä Aurajoen rannalla. Ja kioskista ostettujen jäätelöiden herkuttelua.

Istumista kahvilan terassilla kirjan kanssa. Tätä en ole koskaan harrastanut ja nyt on jo korkea aika kokeilla. Raahaan siis Napoli-kirjat myös Turun kahviloiden terasseille.

Irtokarkkeja kesäteatterissa. Kerran kesässä, vähintään. Samppalinnan kesäteatteri esittää tänä kesänä Robin Hoodin, joka kiinnostaa koko perhettä.

Shoppailua kivijalkakaupoissa ja kirpputoreilla. Liian usein tulee ajettua kiireessä lähimpään ostoskeskukseen ja kirppareiden kiertely on jäänyt melkein kokonan. Paras kirppis Turussa löytyy Puutorilta.

IMG_8195.JPG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *