Hei taas syksy!

Sinua onkin jo ollut ikävä 🖤

Kuten joka vuosi, tänäkin vuonna odotan syksyä innolla. Vaikka ensiviikolla on luvattu vielä helteitä, minulle syksy alkaa elokuussa koulujen starttaamisen myötä. Syksyyn mahtuu niin paljon asioista, joita rakastan ja jotka ovat minulle tärkeitä.Kaikenlainen hyggeily, kotoilu, villasukkien kanssa sipsuttelu, sadepäivät, takkatuli, kirjakasat ja kynttilät ovat juttuja, joista tykkään. Ei tarvitse tehdä ja suorittaa kovalla tohinalla asioita vaan arki soljuu eteenpäin omaan tahtiinsa. Sadonkorjuu on alkanut ja omenoita saa kantaa kotiin korikaupalla. Sienimetsässä on käynyt jo pari kertaa tuuri ja olen saanut saaliiksi herkkutatteja ja kanttarelleja. Sienien etsiminen tuoksuvasta ja kosteasta metsästä on parasta puuhaa vapaapäivälle ja täydellistä vastapainoa työpäiville, jossa meno ja meteli on aikamoista. Mustikkaa olen ehtinyt poimia talven varalle pari ämpärillistä, sillä kaurapuuro on vaan parasta mustikoiden kera. Ainoa huono asia metsissä samoilussa syksyaikaan on hirvikärpäset! En voi sietää niitä ja inhoan sitä tunnetta, kun huomaan niiden iljettävien pikkujalkojen juoksevan niskaa pitkin ja häviävän hiusten joukkoon. Siellä se sitten on ja pysyy. Onneksi kotona on kiitettävä hirvikärpästarkastaja, joka illalla telkkaria katsellessa nyppii kärpäset pois hiuspohjasta.

Kotona alkaa paikkojen nuohoaminen, siivous ja järjestely aina syksyisin. Kivaa kun saa luvan kanssa kaivaa taas villapeitot ja tyynyt esiin ja tehdä sohvasta kutsuvan pesän pimenevien iltojen varalle. Kynttiläpurkit on kaivettu kaapista ja uusiakin sisustusjuttuja on kiva suunnitella, kun kotona tulee vietettyä enemmän aikaa pitkän kesän jälkeen. Ehkä se siivousintokin syntyy siitä, kun tulee tuijoteltua noita kodin nuhjuisia nurkkia useammin kuin kesällä. Minulla on suuret suunnitelmat kaappien läpikäymisen, järjestelyn ja tavaroiden kierrätyksen kanssa. Puutarha kaipaa myös hiukan laittamista talven varalle ja on hyvä siistiä pihaa ensi kevättä ja uusia ideoita varten. Uimahallit aukeavat taas kesäloman jäljiltä ja on aikaa uusille harrastuksille. Jooga ja uinti ovat tämän syksyn ykkösjuttuja.

Ylipäätään syksyssä pidän eniten siitä, kun arki alkaa ja päiviin tulee taas rutiineja. Kesä ja loma on kivoja, mutta se päivien laiska soljuminen eteenpäin vailla päämäärää kadottaa hohdokkuutensa jossain kohtaa. Aluksi on kivaa olla vailla aikatauluja ja tehdä mitä milloinkin mieli tekee, mutta arki on se oma juttuni, josta pidän. On ihanaa täyttää taas kalenteria uusilla jutuilla ja suunnitelmilla. Ja vaikka arki onkin raskaampaa kuin lomailu, viikonloppuisin saa kuitenkin nauttia kiireettömyydestä ja palautua viikon menoista ja töistä.

Pian vietetään meidän ensimmäistä hääpäivää, joka on yksi syy rakastaa syksyä vielä enemmän. Aika juoksee sanotaan, mutta en tajunnut että ihan näin nopeasti! Muistot vuoden takaa ovat vielä kirkkaana mielessäni ja haluankin jakaa tarinan meidän häistä täällä blogissa. Hääpäivänä sovittiin, että tehdään jotakin mukavaa kahdestaan ja muistetaan tuota elämän onnellisinta päivää yhdessä. Treffi-ilta loistaa jo horisontissa, mutta hoidetaan tämä kodin järjestely ensin pois alta. 🙂

Kirpeät aamut ja pimenevät illat, olen valmis!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *