Helppo ja herkullinen butter chicken

Meilläkin testattiin viikonloppuna suosittua butter chickeniä ensimmäistä kertaa ja pitää myöntää, että kokkailun puolessa välissä olo ei ollut vielä kovin vakuuttunut. Lautaset tyhjenivät kuitenkin ennätysvauhtia, kun ruoka oli saatu valmiiksi asti. Tykkäsin erityisesti uusista mausteista, joita en ole aikaisemmin ruuanlaitossa juurikaan käyttänyt, vaan miellän ne enemmänkin leivontamausteiksi. Tämä herkullinen kanaruoka valmistuu nopeasti. Alkuperäinen ohje on ruokakirjailija Outi Väisäsen ”huijarin butter chicken”, mutta mifujen sijaan meillä oli kanaa. Suuri suositus tästä herkusta! 🙂

  • 1 sipuli
  • 2rkl öljyä
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1tl kurkumaa
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 2rkl tomaattipyrettä
  • 500g paseerattua tomaattia
  • kanasuikaleita
  • voita
  • 2dl kuohukermaa
  • 1tl suolaa

basmatiriisiä, cashewpähkinää ja kirsikkatomaatteja sekä babypinaattia

Paista kasarissa öljyssä kevyesti suolatut kanasuikaleet ja kuullota sipuli.

Mittaa mantelijauhe ja mausteet kulhoon valmiiksi ja lisää kanan joukkoon. Lisää tomaattipyre ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

Nosta pannu liedeltä ja sekoita kastikkeeseen kerma ja voi. Lisää vielä tarvittaessa suolaa. Tarjoile riisin, paahdettujen pähkinöiden ja kirsikkatomaattien sekä babypinaatin kanssa.

Koti Ruoka ja juoma